25 februarie 2020 – Proiecte de lege adoptate ca urmare a depăşirii termenului constituţional: - Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.7 din 19 februarie 2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (Pl-x 619/2019). ( adoptată ca urmare a depăşirii termenului constituţional ) - Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2020 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x 4/2020). ( adoptat ca urmare a depăşirii termenului constituţional ) - Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.79/2019 privind unele măsuri în domeniul educaţiei şi pentru prorogarea unor termene (PL-x 673/2019). ( adoptată ca urmare a depăşirii termenului constituţional )

Florin Iordache Înainte de a da cuvântul pe procedură, vă anunţ că avem două legi - este vorba de Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei nr. 92 - Pl-x 619; termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea se consideră adoptată; şi Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei nr. 4/2020 - PL-x 4/2020; termenul de dezbatere şi vot final fiind depăşit. Şi, de asemenea, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 79 - PL-x 673/2019; Comisia pentru învăţământ. Termenul de dezbatere şi vot final fiind depăşit, cele trei iniţiative se duc la Senat, cu propuneri de adoptare. Pentru început, la chestiuni de procedură, Grupul UDMR, domnul Szabó Ödön, vă rog.

Ödön Szabó Stimate domnule preşedinte, Stimaţi colegi, La început, doar vreau să salut şi în numele dumneavoastră un grup de liceeni care se află în plen, la invitaţia Grupului. Sunt reprezentanţii consiliilor liceenilor maghiari din România şi sper ca o parte dintre ei să fie prezenţi în câţiva ani în Parlamentul României. Vă mulţumesc mult şi le mulţumesc că sunt prezenţi. (Aplauze.)

Florin Iordache Da. Salutăm şi mult succes la şcoală, pentru a deveni viitori parlamentari! Mai departe. Domnul Roman, vă rog, chestiuni de procedură.