11 februarie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 270/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 9 1 . Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal; PL-x 270/2019. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei pentru buget, finanţe? Vă rog. Raportul suplimentar.

Vasile Cocoş Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport suplimentar asupra Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere pe fond, cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Codului fiscal cu definirea activităţii de jurnalism şi scutirea persoanelor fizice pentru venitul realizat din salarii şi asimilate salariilor, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism. În urma reexaminării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de adoptare al Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Domnule Steriu, vă rog. Grupul PSD. Foarte scurtă intervenţia, vă rog.

Valeriu-Andrei Steriu Foarte pe scurt. Sper să avem şi la acest proiect aceeaşi favorabilitate ca şi la cel cu tichetele de valoare, pentru că vine în sprijinul mass-mediei. Mass-media liberă este pilonul unei societăţi democratice şi, cu toate acestea, mass-media din România se află într-o situaţie economică foarte dificilă. Piaţa mass-media se restrânge atât în privinţa operatorilor, cât şi a forţei de muncă. Având în vedere necesitatea sprijinirii activităţii jurnalistice, se propune stabilirea unui tratament fiscal favorabil aplicat veniturilor din salarii şi asimilate salariilor, precum şi veniturilor din drepturile de proprietate intelectuală. De asemenea, în acest proiect se definesc beneficiarii modificării Codului fiscal, jurnalişti şi tehnicieni în radiodifuziune şi televiziune. Prin aceste propuneri, iniţiativa susţine direct activitatea de jurnalism şi promovează libertatea în mass-media. Mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă nu mai sunt intervenţii, rămâne la votul final. Caracter ordinar.