23 decembrie 2019 – Angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative.

Ion-Marcel Ciolacu Pe ordinea de zi a acestei şedinţe avem angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Reamintesc faptul că acest proiect de lege a fost depus la Parlament la data de 18 decembrie 2019. Birourile permanente ale celor două Camere, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, în şedinţa din 18 decembrie 2019, în conformitate cu prevederile art. 114 alin. (3) din Constituţie, au stabilit perioada pentru depunerea amendamentelor, începând cu ziua de miercuri, 18 decembrie 2019, până în ziua de luni, 23 decembrie 2019, ora 10.00, precum şi transmiterea acestora la Guvern, urmând ca Guvernul să hotărască asupra amendamentelor şi să prezinte Parlamentului proiectul de lege asupra căruia îşi asumă răspunderea, în forma finală. Cu aceste precizări, invit la tribună tot pe domnul prim-ministru Ludovic Orban, pentru prezentarea proiectului de lege. Domnule prim-ministru, aveţi cuvântul.

Ion-Marcel Ciolacu Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, Ca urmare a prezentării în faţa Parlamentului a Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, începând cu data de astăzi curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă moţiunea de cenzură, potrivit art. 114 alin. (2) din Constituţia României. Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, Vă informez că, în conformitate cu prevederile constituţionale, dacă nu se depune moţiunea de cenzură în termen de 3 zile de la prezentare, fiecare din proiectele de lege asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea în şedinţele comune de astăzi se consideră adoptat. Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă cea de-a doua şedinţă comună. Ședinţa s-a încheiat la ora 16,58.