23 decembrie 2019 – Angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Ion-Marcel Ciolacu Începem cu angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. Reamintesc faptul că acest proiect de lege a fost depus la Parlament în data de 18 decembrie 2019. Birourile permanente ale celor două Camere, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, în şedinţa din 18 decembrie 2019, în conformitate cu prevederile art. 114 alin. (3) din Constituţie au stabilit perioada pentru depunerea amendamentelor, începând cu ziua de miercuri, 18 decembrie 2019, până în ziua de luni, 23 decembrie 2019, ora 10,00, precum şi transmiterea acestora Guvernului, urmând ca Guvernul să hotărască asupra amendamentelor şi să prezinte Parlamentului proiectul de lege asupra căruia îşi asumă răspunderea în forma finală. Cu aceste precizări, îl invit la tribună pe domnul prim-ministru Ludovic Orban, pentru prezentarea proiectului de lege. Domnule prim-ministru, aveţi cuvântul pe Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Ion-Marcel Ciolacu Vă mulţumesc. Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, Ca urmare a prezentării în Parlament a Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, începând cu data de astăzi, curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă moţiunea de cenzură, potrivit art. 114 alin. (2) din Constituţia României. Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă prima şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ședinţa s-a încheiat la ora 16,34.