18 decembrie 2019 – Aprobarea prelungirii programului de lucru.

Stelian-Cristian Ion Am cerut prelungirea programului de lucru până la epuizarea punctului 10 1 de pe ordinea de zi. N-am spus până la 30, da? A fost o solicitare rezonabilă. Dar vă rog să daţi un vot pe această chestiune. E obligatoriu să dăm un vot.

Ion-Marcel Ciolacu Domnul Márton Árpád. E lider care are dreptul.

Árpád-Francisc Márton Domnule preşedinte, Eu văd că se cam prelungesc aceste dezbateri şi dacă noi dăm un astfel de vot pe un termen nedefinit, până la un punct oarecare din ordinea de zi, riscăm să ne prindă şi mâine dimineaţă aici în Cameră. Ca atare, eu vă propun un termen rezonabil de o jumătate de oră sau o oră, cum gândiţi - eu sunt pentru o jumătate de oră -, după care să încercăm să dezbatem cât mai puţin şi cât mai multe legi să le trecem în această jumătate de oră şi poate atunci vom avea o activitate mai rapidă şi eficientă. Că altfel, dezbatem ca să dezbatem!

Ion-Marcel Ciolacu Domnule lider, ca să înţeleg, propuneţi prelungirea programului cu o jumătate de oră, dar această jumătate de oră să fie doar pentru dezbaterea solicitării Partidului Naţional Liberal sau toate legile? Şi peste o jumătate de oră propunem o altă prelungire a programului de lucru, ca să...

Árpád-Francisc Márton Nu, domnule preşedinte, să încercăm să terminăm această dezbatere, după care, neexistând un consens al grupurilor parlamentare nici nu aveţi ce supune votului, şi trecerea în ordinea de zi începând cu pct. 1, pct. 2 şi aşa mai departe. Acolo unde ajungem, la ora 12,00 sistaţi discuţiile.

Ion-Marcel Ciolacu Dumneavoastră aţi cerut să prelungim dezbaterile până la pct. 10. Cred că toată lumea este de acord, după cum văd. Domnul Márton Árpád, mai mult, a spus să prelungim dezbaterile nu până la pct. 10, dar să şi limităm dezbaterile pe această solicitare cu introducerea pe ordinea de zi a unui PL-x care... Eu nu pot să o fac, că aş încălca Regulamentul şi, mai mult, e desesizată Camera. (Vociferări.) Supun votului propunerea domnului Stelian Ion, fiind liderul de Grup al USR, fiind prima, de a prelungi programul până dezbatem inclusiv pct. 10, fără să limităm discuţiile pe propunerea PNL.

Stelian-Cristian Ion 10 1 .

Ion-Marcel Ciolacu 10 1 . Vot, vă rog. Propunerea dumneavoastră nu a fost aprobată. Mai avem propunerea domnului Márton Árpád. Indicaţi tot 10 1 ? Până acolo să ducem dezbaterile? Nu. Să limităm un timp...Vă rog mult.

Árpád-Francisc Márton Prelungirea dezbaterilor şi a votului, evident, până la ora 12,00. Şi unde am ajuns la ora 12,00, daţi o jumătate de oră pauză şi urmează votul final.

Ion-Marcel Ciolacu Ne trezim din nou la ora 12,00 tot discutând de propunerea PNL de a introduce pe ordinea de zi. Sistăm dezbaterile pe această propunere? Aici era discuţia. O jumătate de oră. Domnul Varujan Pambuccian.

Varujan Pambuccian Domnule preşedinte, Nu intenţionam să iau cuvântul, dar atât politicianism nu am văzut în viaţa mea. Şi ştim foarte bine cu toţii despre ce este vorba. În realitate, sunt două subiecte care nu suportă amânare absolut deloc. Şi ele sunt bugetul Camerei Deputaţilor şi Legea de abilitare a Guvernului pentru a da ordonanţe. În rest, totul este un joc politic şi atât. Şi noi pierdem vremea şi riscăm să ajungem să nu votăm abilitarea Guvernului, de dragul unor jocuri politice în care fiecare încearcă să-şi facă imagine în propriul electorat. Eu vă propun să facem următorul lucru: să sistăm dezbaterile pe ordinea de zi aici şi să discutăm categoric primele două puncte care sunt pe ordinea de zi, care sunt două puncte cu adevărat importante şi să lăsăm după aceea, dacă mai e timp, putem să trecem şi pe partea de politicianism. Dar acestea două dacă nu se votează astăzi avem o problemă. Vă mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Sunt perfect de acord cu dumneavoastră. Vă rog, domnule Simonis.

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, domnule preşedinte. Şi eu cred că trebuie să sistăm dezbaterile la acest punct şi poate supunem la vot separat, pe de o parte, sistarea dezbaterilor, şi, după aceea, să hotărâm până la ce punct dorim să prelungim dezbaterile pe proiectele de pe ordinea de zi. Prin urmare, vă solicit să supuneţi votului sistarea dezbaterilor şi ulterior să discutăm până la ce punct ajungem.

Ion-Marcel Ciolacu Supun votului dumneavoastră sistarea dezbaterilor pe... (Vociferări.) Sistarea dezbaterilor şi prelungirea programului de lucru până la ora 12,00. (Vociferări.) Eu nu pot prelungi punctul pentru două puncte programul de lucru. Trebuie să propun un timp. (Vociferări.) Eu am şi propunerea domnului Márton Árpád, ca să fie până la ora 12,00, care este exact pe Regulament. Supun prima propunere, a domnului Márton Árpád, de prelungire a programului până la ora 12,00. Vot, vă rog. Programul de lucru a fost prelungit până la ora 12,00. 271 de voturi pentru şi 8 voturi contra. Vă rog, domnule... Mai doriţi? (Vociferări.) Continuăm. Intru pe ordinea de zi, da? Am acceptul de la toţi liderii. Supun votului dumneavoastră sistarea... Voci din sală : Nu, nu!