12 decembrie 2019 – Angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020.

Ion-Marcel Ciolacu Pe ordinea de zi avem angajarea răspunderii Guvernului asupra Proiectului de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020. Reamintim faptul că acest proiect de lege a fost depus la Parlament la data de 11 decembrie 2019. Birourile permanente ale celor două Camere, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, în şedinţa din 11 decembrie 2019, în conformitate cu prevederile art.114 alin.(3) din Constituţie, au stabilit perioada pentru depunerea amendamentelor, începând cu ziua de miercuri, 11 decembrie 2019, până în ziua de joi, 12 decembrie 2019, ora 10.00, precum şi transmiterea acestora la Guvern, urmând ca Guvernul să hotărască asupra amendamentelor şi să prezinte Parlamentului proiectul de lege asupra căruia îşi asumă răspunderea în forma finală. Cu aceste precizări, invit la tribună pe domnul prim-ministru Ludovic Orban pentru prezentarea proiectului de lege şi a eventualelor amendamente. Domnule prim-ministru, aveţi cuvântul.

Ion-Marcel Ciolacu Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, Ca urmare a prezentării în faţa Parlamentului a Proiectului de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, începând cu data de astăzi, curge termenul de trei zile în care poate fi depusă moţiunea de cenzură, potrivit art.114 alin.(2) din Constituţia României. Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă prima şedinţă comună de astăzi a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Şedinţa s-a încheiat la ora 12.25.