12 decembrie 2019 – Aprobarea ordinii de zi şi a programului de lucru.

Ion-Marcel Ciolacu Rog liderii de grup dacă puteţi să... putem să avem o discuţie. (Discuţii.) De la Senat, un secretar vă rugăm, că nu putem începe şedinţa. PAUZĂ

Ion-Marcel Ciolacu Liderii de grup, procedural, nu sunt dezbateri. Ca să ştiţi. Dezbaterile, la presă. Doamnelor şi domnilor senatori, Doamnelor şi domnilor deputaţi, Doamnelor şi domnilor miniştri, Şi, nu în ultimul rând, domnule prim-ministru, Astăzi vom avea trei şedinţe. Procedural, pentru fiecare asumare trebuie o şedinţă comună. Declar deschisă prima şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi vă anunţ că, din totalul de 465 de deputaţi şi senatori, şi-au înregistrat prezenţa până acum un număr de 172. Proiectul ordinii de zi şi proiectul programului de lucru pentru şedinţa comună, stabilite de Birourile permanente ale celor două Camere, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, au fost distribuite. Dacă sunt comentarii în legătură cu proiectul ordinii de zi şi forma distribuită. Dacă nu, vă rog să pregătiţi cartelele de vot, să pot supune votului deschis electronic proiectul ordinii de zi. Avem proiectul ordinii de zi de votat. Să înceapă votul. 112 voturi pentru şi o abţinere - ordinea de zi a fost aprobată. Domnule Andronache, vă rog. Pe procedură, presupun, nu?

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Vă rog să constataţi că între numărul anunţat de dumneavoastră de colegi care s-au înregistrat şi voturile exprimate există o diferenţă foarte mare. Probabil că sunt mulţi colegi care nu au cartele. De aceea, eventual, dacă mai avem chestiuni de procedură, să apelăm la votul deschis, dacă este posibil.

Ion-Marcel Ciolacu Deciziile în şedinţa comună de astăzi se iau cu majoritatea celor prezenţi, nu este nevoie de cvorumul absolut. Cred că putem continua şi în acest ritm. Şi vreau să vă aduc aminte, domnule Andronache, că acest atribut este al secretarilor de şedinţă şi când mă uit şi în stânga, şi în dreapta văd doi secretari de şedinţă de la Partidul Naţional Liberal. Mulţumesc mult pentru înţelegere. Dacă în legătură cu proiectul programului de lucru sunt comentarii. Dacă nu, supun votului dumneavoastră. Vă rog să pregătiţi cartelele de vot. Să înceapă votul. 142 de voturi - programul de lucru a fost aprobat.