11 decembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.17/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (PL-x 234/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 18. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi; PL-x 234/2019. Comisia pentru buget. Vă rog.

Vasile Cocoş Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport. Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. În conformitate cu prevederile art. 95 şi 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere pe fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare stimularea achiziţiei de autoturisme noi în cadrul programului, cu efecte benefice asupra înnoirii parcului auto. Astfel, actul normativ contribuie la sprijinirea de către stat a accesului persoanelor fizice la credite destinate achiziţionării de autoturisme noi, în condiţii avantajoase. Prin modificările propuse se doreşte promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, care vor duce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, respectiv la înnoirea parcului auto naţional, având în vedere că din acest an se pot introduce praguri maxime de emisii de dioxid de carbon în aglomeraţiile urbane. Prin cele două programe, "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus", populaţia poate accesa unul dintre cele două programe sau, concomitent, pe ambele, coroborat cu faptul că acestea vin cu bonusuri. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, în forma adoptată de Senat. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Intervenţii din partea grupurilor parlamentare? Nu sunt. Rămâne la votul final. Are caracter ordinar. Următorul. La poziţia 19, ca să ştiţi ce urmăriţi, stimaţi colegi.