11 decembrie 2019 – Aprobarea unor modificări ale ordinii de zi.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Doamnelor şi domnilor colegi, Am rugămintea să aducem, de pe poziţia 52, Proiectul de Lege pentru completarea anexei din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. E o directivă europeană; colegii de la MAI solicită mutarea acestui proiect de lege, în faţă, pe o poziţie prioritară, dacă se poate, domnule preşedinte, pentru ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Îl trecem pe poziţia 2, pentru ca stafful tehnic să-l... să poată pregăti dosarul. Supun votului dumneavoastră această solicitare. Să înceapă votul. 108 voturi pentru. Unanimitate. Adoptată. Domnul Dobre, vă rog.

Victor Paul Dobre Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Vă propun, în numele Grupului PNL, ca raportul privind activitatea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor să fie devansat de pe locul 38 pe locul 7.

Florin Iordache De acord. Să înceapă votul. 39 de voturi pentru, 66 de voturi împotrivă, 3 abţineri. Nu a fost adoptată. Rămâne pe aceeaşi poziţie. Mai departe. Domnul Ion Stelian, Grupul USR.

Stelian-Cristian Ion Retrimiterea la comisie a proiectului - PL-x 384/2019, referitor la modificarea şi completarea Legii statutului asistentului social. Sunt de făcut...

Florin Iordache Pe ce...? Domnule Stelian...

Stelian-Cristian Ion ... nişte modificări.

Florin Iordache ... nu, staţi puţin, pe ce poziţie?

Stelian-Cristian Ion Este pe poziţia pe care am văzut-o azi dimineaţă pe site. Este la ordinea 9 de pe ordinea de zi. O voce din sală : Punctul 9.

Stelian-Cristian Ion Repet, PL-x 384/2019. Poziţia 9 pe ordinea de zi.

Florin Iordache Este pe poziţia 9, PL-x 384. Comisia pentru muncă propune respingerea. Să înceapă votul. 43 de voturi pentru, 70 de voturi împotrivă, o abţinere. Solicitarea dumneavoastră nu a fost adoptată. Rămâne pe poziţia 9. Alte...? A, domnul Seidler, vă rog.

Cristian-Gabriel Seidler Domnule preşedinte de şedinţă, Pe procedură. Pe baza art. 86 alin. (2) al Regulamentului Camerei Deputaţilor, coroborat cu art. 38 lit. c). În legătură cu PL-x 166/2018 - el figurează pe ordinea de zi la pct. 7 -, vă solicităm o pauză de consultări pentru ca liderii să poată să decidă dezbaterea acestui proiect fără raport. Menţionez că termenul este de mult depăşit, iar Comisia pentru muncă a decis amânarea întocmirii unui raport pentru luna februarie, sub pretextul necunoaşterii impactului bugetar, care, în mod evident, este unul în sensul reducerii cheltuielilor bugetare. Dacă, dragi colegi de la PSD, nu aţi inclus acest proiect de lege, cu ipocrizie, pe ordinea de zi, vă chem să decideţi să-l dezbatem şi să trântim odată pentru totdeauna acest episod întunecat al pensiilor speciale. Spuneţi odată pentru totdeauna, prin vot, clar - vreţi sau nu pensii speciale!

Florin Iordache Da. Invit liderii de grup la prezidiu. Liderii de grup... (Consultări.) Da. Mulţumesc. Deci aşteptăm Raportul Comisiei pentru muncă. În momentul în care vom avea raportul, cât şi punctul de vedere al Guvernului, vom discuta. Bun. Intrăm în ordinea de zi, nemaifiind alte intervenţii.