9 decembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind pensiile ocupaţionale (PL-x 489/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 6, Proiectul de Lege privind pensiile ocupaţionale; PL-x 489/2019; procedură de urgenţă. Guvernul. Vă rog. Și apoi rog Comisia pentru muncă să prezinte raportul.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc, doamnă. Comisia pentru muncă, cine prezintă raportul? Vă rog, domnule deputat.

Eugen Neaţă Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transpunerea prevederilor Directivei Uniunii Europene 2341 din 2016 a Parlamentului European şi a Consiliului din 14 decembrie 2016 privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale. Proiectul defineşte principiile înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, autorizarea schemelor de pensii ocupaţionale, constituirea fondului de pensii ocupaţionale prin contract de societate civilă, colectarea contribuţiilor şi investirea resurselor financiare ale fondurilor de pensii ocupaţionale, precum şi plata pensiilor ocupaţionale. La dezbaterile care au avut loc în şedinţa comisiei din 27 noiembrie 2019 au participat, în conformitate cu prevederile art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, domnul Ștefan Daniel Armeanu, vicepreşedinte - Autoritatea de Supraveghere Financiară. La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa 21 de deputaţi, din totalul de 22 de membri ai comisiei. Raportul comisiei a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 21 octombrie 2019. Proiectul de lege face parte din categoria legilor organice, conform prevederilor art. 73 alin. (3) din Constituţia României. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamente, redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Bun. Intervenţii din partea colegilor de la grupurile parlamentare? Nu sunt. Neavând intervenţii, vă propun să rămână, la votul final. Este lege organică, adoptare în procedură de urgenţă. Voi citi din ordinea de zi în funcţie de ce rapoarte primesc.