27 noiembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.320 alin.(1) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (PL-x 363/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 37. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii; PL-x 363/2018. Sunt 3 amendamente admise. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să intervină? Nu. Din partea Comisiei pentru sănătate, pentru prezentarea raportului, vă rog, aveţi cuvântul.

Cristina-Elena Dinu Raport asupra Proiectului de Lege pentru modificarea art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru sănătate şi familie a fost sesizată pentru dezbatere în fond cu Proiectul de Lege pentru modificarea art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. La întocmirea prezentului raport, comisia a avut în vedere avizul favorabil, cu observaţii, al Consiliului Legislativ, punctul de vedere favorabil al Ministerului Sănătăţii, avizul favorabil al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 320 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul exceptării victimelor accidentelor sau agresiunilor cu autori necunoscuţi de la plata cheltuielilor medicale. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, membrii comisiei au examinat iniţiativa legislativă în şedinţa din 2 aprilie 2019. La lucrările comisiei au fost prezenţi 14 deputaţi din totalul de 20 de membri. Legea face parte din categoria legilor ordinare. În urma dezbaterilor, Comisia pentru sănătate şi familie a hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu amendamentul prezentat în anexă. Mulţumesc, doamnă preşedinte.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Nu sunt intervenţii la dezbateri generale. Trecem la dezbaterea proiectului de lege. Dacă la titlul legii sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 2, dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 3, dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul de lege merge la şedinţa de vot final.