27 noiembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene nerambursabile (PL-x 53/2019). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 35, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene nerambursabile; PL-x 53/2019. Este un raport fără amendamente. Ne aflăm în procedură de urgenţă. Guvernul României, vă rog. Aveţi cuvântul din partea Guvernului României. O să vă rog să vă şi prezentaţi.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Îl invit pe domnul preşedinte Sorin Lazăr pentru prezentarea raportului.

Sorin Lazăr Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. A citit domnul Attila György ce a reglementat acest PL-x. Eu o să vă mai spun doar că, în raport de acest proiect de lege noi suntem Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră, a adoptat tacit, conform art. 115, teza a III-a din Constituţia României, proiectul de lege, în şedinţa din 18 februarie 2019. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrările comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene nerambursabile, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Nefiind amendamente, proiectul de lege merge la votul final.