27 noiembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.93/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene (PL-x 722/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 23. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene; PL-x 722/2018; procedură de urgenţă. Din partea Guvernului României, Ministerul Justiţiei. Vă rog, aveţi cuvântul.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Pentru prezentarea raportului comun? Vă rog, aveţi cuvântul.

Violeta Răduţ Mulţumesc frumos. În temeiul art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci au fost sesizate, prin adresa PL-x 722/2018 din 28 noiembrie 2018, cu dezbaterea pe fond, în procedură de urgenţă, a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2018, prin care se modifică şi se completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, în sensul introducerii unor excepţii de la interdicţia instituţiilor şi autorităţilor publice de a achiziţiona, de a prelua în leasing sau de a închiria, în anul 2018, autoturisme şi mobilier, precum şi de la obligaţia ordonatorilor de credite ai instituţiilor şi autorităţilor publice de a reduce cu 10% plăţile efectuate în anul 2018 pentru bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare, conform prevederilor art. 73 alin. (1) din Constituţia României, republicată. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, cele două Comisii propun plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamentele redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport comun. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Dezbateri generale. Nu sunt intervenţii. Trecem la dezbaterea pe articole. Sunt 10 amendamente admise, 10 poziţii la care avem amendamente admise. Dacă la nr. crt. 1 sunt observaţii, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 2, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 3, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 4, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 5, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 6, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 7, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 8, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 9, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La nr. crt. 10, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul merge la votul final.