26 noiembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 454/2017). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 8. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice; PL-x 454/2017. Sunt 4 amendamente admise şi are caracter ordinar. Din partea Guvernului? Din partea comisiilor sesizate în fond, pentru prezentarea raportului comun suplimentar? Vă rog. Domnul Marius Bodea.

Marius Bodea Doamnă preşedinte, Stimaţi colegi, PL-x 454/2017 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au fost sesizate în fond, pentru dezbatere şi avizare, cu actul normativ, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 6 noiembrie 2017, a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul modificării sancţiunilor contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor, cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni. În conformitate cu prevederile art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, comisiile au examinat proiectul de lege în şedinţe separate şi au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea actului normativ cu amendamente admise. În şedinţa din data de 21 noiembrie 2018, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât, în temeiul art. 70, republicat, să trimită actul normativ către comisiile sesizate în fond, în vederea dezbaterii şi transmiterii unui raport suplimentar. Cele trei comisii au dezbătut asupra actului normativ în şedinţe separate şi au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea raportului iniţial de adoptare cu amendamente admise. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Dezbateri generale? Nu sunt doritori. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă la nr. crt. 1 sunt observaţii, sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La 2, observaţii? Nu sunt. Adoptat. La 3, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La 4, dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul merge la votul final.