22 octombrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantităţi de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populaţiei din municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (PL-x 122/2019). ( rămas pentru votul final )

Ion-Marcel Ciolacu Şi ultimul. 19. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantităţi de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populaţiei din municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi; PL-x 122/2019; caracter ordinar; procedură de urgenţă. Amendamente admise - 8. Guvernul României. Vă rog, domnule ministru.

Ion-Marcel Ciolacu Şi eu vă mulţumesc. Din partea Comisiei pentru industrii şi servicii, vă rog prezentarea raportului. Şi la sfârşit şi timpii de dezbatere să-i propuneţi.

Iulian Iancu Sigur că da! Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Proiectul de lege menţionat este transmis şi discutat în procedură de urgenţă. Vreau să vă informez, stimaţi colegi, că Senatul l-a adoptat, iar Comisia juridică, Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru buget şi-au dat aviz favorabil. În urma dezbaterilor, comisiile au constatat că se impune aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantităţi de păcură necesare asigurării pe perioada de iarnă a agentului termic pentru încălzirea populaţiei din municipiul Drobeta-Turnu Severin. În consecinţă, membrii comisiei propun plenului aprobarea proiectului de lege, cu amendamente admise. Drept pentru care vă propunem un minut la dezbateri generale şi un minut la amendamente. Mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Mulţumesc, domnule preşedinte. Supun votului dumneavoastră... Ce timp aţi propus? Cinci minute? Unu şi unu. Supun votului dumneavoastră. Cine este pentru? 154 de voturi pentru. Aprobat. Dacă la dezbateri... Domnul Popescu Virgil-Daniel. Vă rog, domnule deputat.

Virgil-Daniel Popescu Domnule preşedinte, Dragi colegi, Dezbatem astăzi proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei nr. 5. Este vorba de modificarea Ordonanţei nr. 5 şi le mulţumesc colegilor din Comisia pentru industrii pentru că în unanimitate am aprobat o suplimentare a cantităţii de păcură, deblocată de la rezerva de stat pentru încălzirea municipiului Drobeta-Turnu Severin, în iarna 2019-2020. Este vorba de 25.000 de tone de păcură care ar asigura confortul termic al severinenilor. Şi vreau să vă mulţumesc pentru votul care sper să ni-l daţi la ora 12,00 la votul final, nouă, severinenilor. Mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Şi eu vă mulţumesc. Totuşi m-am uitat la amendament, autorul e Comisia pentru industrii, domnule ministru. Voci din sală : Păi, face parte din comisie!

Ion-Marcel Ciolacu Am înţeles. Dacă mai sunt intervenţii? Dacă nu, trecem la titlu. Intervenţii? Adoptat. La preambul, intervenţii? Adoptat. La articole, intervenţii? Adoptate. La amendamente admise, de la 1 la 8? Nu. Adoptate. Proiectul de lege rămâne la votul final. Votul final la ora 12,00.