15 octombrie 2019 – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii (PL-x 8/2019). ( retrimis comisiei )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 9. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii; PL-x 8/2019. Domnul Ciprian Şerban.

Ciprian-Constantin Şerban Vă mulţumesc. Vă rog să supuneţi votului retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni, pentru corelări legislative, a punctului 9 de pe ordinea de zi - Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii - PL-x 8/2019. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Două săptămâni, retrimitere la comisie - PL-x 8/2019. Vot, vă rog. Propunerea de retrimitere la comisie a fost aprobată cu 106 voturi şi 16 abţineri.

Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc frumos, doamnă preşedinte de şedinţă. Eu aveam o intervenţie pe procedură, doar că nu mi-aţi dat cuvântul la timp. Era referitor la PL-x 8/2019, proiectul care a fost retrimis comisiei mai devreme. Acest proiect de lege, practic, aprobă ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Dăncilă a înfiinţat Fondul Suveran.

Carmen-Ileana Mihălcescu Dar s-a discutat, doamna Prună.

Cristina-Mădălina Prună Şi faptul că dumneavoastră l-aţi trimis comisiei, înseamnă că nu aţi înţeles nimic din moţiunea de cenzură de săptămâna trecută! Acest proiect de lege trebuia dezbătut azi în Camera Deputaţilor şi respins, pentru că Fondul Suveran, pe care dumneavoastră l-aţi înfiinţat, înseamnă un furt mascat al activelor companiilor de stat, pe care le puneţi într-un fond opac, contra cărora Guvernul, oricare ar fi el, următor, se poate îndatora. Deci, acest proiect de lege trebuie respins. Ca atare, vă rog să mai spuneţi încă o dată care este termenul pe care îl avem pentru a-l avea din nou pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, astfel încât să fim cu toţii pregătiţi să-l respingem. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da, să revenim totuşi la proiectul în cauză. Dacă la dezbateri generale doreşte cineva să intervină? Nu. Nefiind amendamente, proiectul de lege merge la votul final.