7 octombrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind activitatea de emitere de monedă electronică (PL-x 305/2019). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 2 2 . Procedură de urgenţă. Proiectul de Lege privind activitatea de emitere de monedă electronică; PL-x 305/2019. Sunt 407 amendamente admise. Din partea comisiei sesizate în fond, pentru prezentarea raportului suplimentar, domnul preşedinte Sorin Lazăr.

Sorin Lazăr În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât, în şedinţa din 23 septembrie 2019, retrimiterea la comisie a Proiectului de Lege privind activitatea de emitere de monedă electronică. Acest proiect de lege a fost retrimis la comisie pentru a urma parcursul legislativ în acelaşi timp cu proiectul anterior, Proiectul de Lege privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative, PL-x 304, neavând alte corecturi faţă de raportul iniţial. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect reglementarea condiţiilor de acces la activitatea de emitere de monedă electronică, a condiţiilor de desfăşurare a activităţii de prestare de servicii de plată de către instituţiile emitente de monedă electronică, a supravegherii prudenţiale a acestor instituţii, precum şi stabilirea regimului privind răscumpărarea monedelor electronice. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor menţinerea raportului iniţial, respectiv adoptarea Proiectului de Lege privind activitatea de emitere de monedă electronică, cu un amendament admis, de tehnică legislativă, prezentat în anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Dezbateri generale. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă de la nr. crt. 1 la 100 sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 101 la 200, obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 201 la 300 dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 301 la 407, obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul merge la votul final.