24 septembrie 2019 – Aprobarea unei modificări a ordinii de zi.

Stelian-Cristian Ion Cu riscul de a vă plictisi în insistenţa de solicitare pentru aplicarea legii şi a Constituţiei, vă solicit ca punctul de pe ordinea de zi de la nr. crt. 63 să fie trecut în faţă, pe ordinea 10, astfel încât să-l supunem azi votului. Este vorba despre vacantarea locului de deputat deţinut de domnul Goga Octavian, condamnat penal acum un an de zile, care exercită de un an un mandat, în mod ilegal şi neconstituţional. Vă solicit să revenim la legalitate. Această manieră, de a bloca un mandat valid, un mandat votat de cetăţenii României, este inacceptabilă şi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Ceea ce se întâmplă astăzi în Camera Deputaţilor este un abuz în serviciu, fără urmă de îndoială, săvârşit de conducerea acestei Camere, care refuză cu obstinaţie să respecte legea. Vă rog să daţi un vot pe această cerere.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Vot pe propunerea colegului nostru de la USR. Vot, vă rog. Propunerea a fost respinsă cu 58 de voturi pentru, 42 de voturi împotrivă, 23 de abţineri. Domnul Attila Korodi. Vă rog.

Attila Korodi Mulţumesc, doamnă preşedinte. Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor. Conform discuţiei cu liderii de grup, cer ca de pe poziţia 40 - PL-x 726/2018, privind regimul drumurilor, să-l aducem pe punctul 4 al ordinii de zi de astăzi.

Carmen-Ileana Mihălcescu PL-x 726, da?

Attila Korodi Exact.

Carmen-Ileana Mihălcescu ... pe punctul 4. Da. PL-x 726/2018, pe punctul 4. Vot, vă rog. Aprobat. Unanimitate - 128 de voturi. Mai departe. Domnul Iulian Bulai.

Iulian Bulai Bună dimineaţa! Stimată doamnă preşedinte, Onorabili membri ai Camerei, Două sute treisprezece. 213 zile au trecut de când am votat în plenul Camerei acea comisie de anchetă pentru TVR. Nu voi obosi până când într-o zi vom discuta această problemă majoră din cadrul unei instituţii importante, faţă de care noi exercităm control parlamentar, unde, până acum, s-a aşternut tăcerea. În fiecare zi voi insista ca această comisie să se ţină şi să dezbatem problemele de acolo. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Nu mai sunt alte intervenţii. Intrăm în ordinea de zi.