23 septembrie 2019 – Informare privind activităţi organizate de Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi.

Cristina-Ionela Iurişniţi Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Voiam doar să fac o scurtă informare. Mâine va avea loc o dezbatere a Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, care va avea exact acest subiect - "Prevenţia şi combaterea violenţei prin educaţie" -, apropo de momentul nostru de reculegere de astăzi. De asemenea, vă invit, cu drag, să vă bucuraţi de expoziţia pe care am organizat-o la P1. Este vorba de imaginile femeilor care au fost deschizătoare de drumuri, în istoria României. Au modernizat România. Sunt femei care merită promovarea. Şi, vă rog, pe această cale, să încercaţi să promovaţi prima femeie avocat, prima femeie care şi-a obţinut o diplomă de licenţă în drept, prima femeie care şi-a obţinut un doctorat în Franţa, la Universitatea de la Sorbona. Deci sunt multe femei care merită cunoscute. Pentru că tineretul, copiii noştri nu au acces la aceste informaţii. Mulţumesc. (Vociferări)

Ilie Toma Prima femeie prim-ministru...

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Domnul... Mulţumesc, doamnă Iurişniţi. Domnul Solomon, vă rog.

Adrian Solomon Mulţumesc, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Domnule Roman, e grav că în momentul în care vorbim despre o dramă reală - nu numai a familiei respective, ci a noastră, ca ţară, că nu putem să ne mai apărăm copiii de tot felul de infractori veniţi de aiurea, pedofili olandezi, care, apropo, sunt foarte grijulii să nu intrăm noi peste ei, dar văd că vin ei tare peste noi. Şi nu e primul pedofil olandez care vine şi face astfel de fapte abominabile în România. Eu nu făceam politică, vă atrăgeam atenţia că, pentru promovarea cu celeritate a acestor acte normative, ai nevoie, pe lângă ministrul justiţiei, şi de ministrul de interne. Acum de la Ministerul de Interne nu poate semna nimeni, pentru că nici măcar interimar nu avem. Asta vă aduceam în vedere. Astfel încât poate, pe lângă candidatul pe care îl susţineţi cu atâta aplomb, veţi face diligenţele necesare să numească până în seară măcar un ministru interimar la Interne, că are propunerea pe masă, şi, apoi, să promovăm şi celelalte legi absolut necesare de care aţi făcut vorbire aici, să le promovăm. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. În continuare... domnul Márton Árpád. Vă rog.

Árpád-Francisc Márton Doamnă vicepreşedinte, Stimaţi colegi, Mă bucur că avem nişte propuneri interesante. Numai că, pentru a le trece, trebuie să fim prezenţi în sală. Deci, atunci când un grup într-adevăr doreşte să se voteze aducerea pe un punct înaintea celui la care se află un proiect de lege, face toate diligenţele ca să fie măcar grupul respectiv sută la sută prezent. Să nici nu vorbim de aşa-zisa majoritate a opoziţiei, care mai tot timpul se dovedeşte că este minoritate. Deci dacă dorim într-adevăr să facem ceva, atunci să fim prezenţi măcar cu unu în plus. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Domnul Stelian Ion.

Stelian-Cristian Ion Plenul este suveran. Aşa încât vă solicit tuturor colegilor să solicităm întrunirea de urgenţă, convocarea de urgenţă a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, pentru a veni cu propunerea, cu Proiectul de Hotărâre pentru vacantarea locului de deputat al domnului deputat Goga Octavian. Acesta îşi exercită mandatul fără drept, în mod ilegal. Şi cu toţii suntem părtaşi la această ilegalitate dacă nu rezolvăm cu celeritate această problemă. Avem şi mâine şedinţă de plen. Vă rog să convocăm această Comisie juridică, de urgenţă. În jumătate de oră problema este rezolvată, dacă există dorinţă din partea PSD. Este singurul partid care se opune cu vehemenţă aplicării legii şi respectării legii şi Constituţiei. Un coleg îşi exercită în mod nelegal şi neconstituţional mandatul, în vreme ce un alt ales aşteaptă să fie desemnat deputat în Camera Deputaţilor. Vă rog să daţi un vot pe această solicitare.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Vot, vă rog. Solicitarea dumneavoastră a fost respinsă, cu 81 de voturi pentru şi 90 de abţineri. Domnul Ciprian Şerban, vă rog.