Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Doamnelor şi domnilor colegi, Ieri, România a fost zguduită de o nouă dramă. O fetiţă de 11 ani a plecat de la şcoală şi nu a mai ajuns acasă. Ulterior am aflat şi tragica veste că a fost ucisă şi există suspiciunea unor urme de violenţă. O să vă rog să păstrăm un moment de reculegere, pentru că este o nouă tragedie care loveşte România. (Se păstrează un moment de reculegere.) Vă mulţumesc. Şi, într-un spirit cât se poate de constructiv, stimaţi colegi, v-aş ruga să analizăm necesitatea unor măsuri legislative de urgenţă. Am vorbit, de aici, de la acest microfon, în 20 decembrie, când v-am arătat acea poză şi foarte mulţi dintre colegi m-au apostrofat sau alţii au zâmbit. Spuneam la momentul respectiv că, din păcate, este doar începutul. Şi a apărut acea crimă de la Mediaş, a apărut tragedia de la Caracal. Stimaţi colegi, avem obligaţia morală de a interveni legislativ. Există, în Parlament, depuse, proiecte. Am solicitat sesiune extraordinară pentru abrogarea recursului compensatoriu şi, iacătă, noi suntem astăzi aici şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Am înţeles că nu e bine pentru unii să abrogăm recursul compensatoriu. Dar ce punem în schimb sau ce facem, stimaţi colegi? Avem proiectul alternativ, al brăţărilor electronice. Avem proiectul de lege care presupune înăsprirea pedepselor şi detenţia pe viaţă pentru cei care ucid copii cu sânge rece. Avem foarte multe proiecte care, din păcate, nu se mişcă, niciun deget, niciun centimetru. Avem declaraţiile publice ale doamnei prim-ministru, care a spus, după tragedia de la Caracal, că vom înăspri pedepsele pentru criminali, pentru violatori, pentru tâlhari şi pedofili. Avem declaraţiile publice ale doamnei prim-ministru, care spunea şi vorbea explicit despre detenţie pe viaţă pentru criminali. Chiar nu contează, că e proiect de lege, că e ordonanţă de urgenţă, e important să intervenim, stimaţi colegi. Şi vă solicit, tuturor colegilor, haideţi, haideţi să ne facem treaba, să ne întâlnim de urgenţă... (Vociferări.) Domnule Solomon, chiar n-am făcut politică. Vreau să încercăm să discutăm constructiv. Se poate sau nu se poate? Dacă... (Vociferări.) ... dacă vă doriţi cu adevărat să nu vă mai acuze lumea - şi acum o să fac şi eu politică, ca dumneavoastră - că daţi mai multe drepturi infractorilor decât victimelor, domnule Solomon, atunci, vă rog frumos, haideţi să dăm dovadă că suntem buni parlamentari, că reprezentăm interesele cetăţenilor români şi, împreună, în două zile, să încheiem toate aceste intervenţii legislative, pentru ca acel criminal care ucide să ştie că atunci când a ucis îi putrezesc oasele în puşcărie. Vă mulţumesc.
Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Domnul Marius Paşcan.
Emil-Marius Paşcan Mulţumesc, doamnă preşedinte. Bună ziua, distinşi colegi. Vă informez că se împlineşte un an de când deputatul PSD Octavian Goga este condamnat prin sentinţă definitivă cu interzicerea drepturilor electorale. Conform Constituţiei şi legilor în vigoare, mandatul său de deputat trebuie să înceteze. În acest sens, vă solicit ca proiectul respectiv, aflat acum pe poziţia 63, să-l aduceţi pe poziţia 3 şi să supuneţi, doamnă preşedinte, votului, această propunere. Mulţumesc.
Carmen-Ileana Mihălcescu Sigur că da. O să supun votului dumneavoastră propunerea colegului Paşcan - mutarea de pe poziţia 63, pe poziţia 3. Vot, vă rog. 81 de abţineri, 3 voturi contra, 77 de voturi pentru. A fost respinsă solicitarea dumneavoastră. Mai departe, colega noastră Iurişniţi. Vă rog. Drept la replică? După, domnul Solomon, vă rog. Mulţumesc.