18 septembrie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2017 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr.266/2008 (PL-x 366/2017). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 6 1 . Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2017 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, PL-x 366/2017. Sunt 34 de amendamente admise. Ne aflăm în procedură de urgenţă. Din partea comisiei, prezentarea raportului? Doamna Carmen Holban. Vă rog.

Georgeta-Carmen Holban Mulţumesc, doamnă preşedinte. La întocmirea prezentului raport, Comisia pentru sănătate şi familie a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, punctul de vedere favorabil al Ministerului Sănătăţii. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, în vederea implementării unui mecanism funcţional de asigurare a stocurilor adecvate şi continue de medicamente, precum şi îmbunătăţirea sistemului de autorizare, supraveghere şi control al asistenţei farmaceutice, prin introducerea unei prevederi conform căreia inspecţia unităţilor farmaceutice se realizează de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti. În raport cu obiectul de reglementare, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, Comisia pentru sănătate şi familie propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma emisă de Guvern, cu amendamentele admise redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. La dezbateri generale? Domnule Vasile Cîtea, doriţi să interveniţi? Nu. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă la titlul legii sunt obiecţii? Domnul Levente Vass. Mă scuzaţi, nu v-am observat.

Levente Vass Din motive de tehnică legislativă, Grupul parlamentar al UDMR o să se abţină la votarea acestei legi.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Mai sunt alte intervenţii la dezbateri generale? Nu mai sunt. Dacă la titlul legii sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. De la nr. crt. 2 la 15, dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 16 la 34, dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul de lege merge la votul final. Şi cred că mai avem timp pentru încă unul.