25 iunie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.65/2018 pentru modificarea anexei la Legea nr.289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie (PL-x 547/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 9 1 . Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2018 pentru modificarea anexei la Legea nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie; PL-x 547/2018; caracter ordinar; suntem în procedură de urgenţă; 8 amendamente admise. Din partea Guvernului? Nu avem. Din partea comisiilor, pentru prezentarea raportului comun înlocuitor? Vă rog.

Ştefan-Ovidiu Popa Vă mulţumesc. Raport comun asupra PL-x 547/2018 - Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2018 pentru modificarea anexei la Legea nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie. Cele 3 comisii au fost sesizate spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a avizat favorabil proiectul de lege. Comisia pentru transporturi a avizat favorabil proiectul de lege. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea anexei la Legea nr. 289/2002, în sensul înscrierii corecte a judeţelor pe raza cărora urmează a se realiza perdelele forestiere de protecţie. În urma dezbaterilor, membrii celor 3 comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. La dezbateri generale, domnul deputat Zainea Cornel, vă rog.

Cornel Zainea Mulţumesc frumos. În România avem un total de 2,2 milioane de hectare de terenuri degradate. Anual se împăduresc undeva la 25.000-30.000 de hectare, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de 100 de ani pentru a împăduri toate aceste zone. Avem un necesar foarte mare de terenuri ce trebuie împădurite. Astfel încât salutăm această iniţiativă şi vom vota pentru. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Vă mulţumesc. Alte intervenţii la dezbateri generale? Nu mai sunt. Trecem la dezbaterea pe articole. De la nr. crt. 1 la nr. crt. 8 dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Şi anexa. Dacă sunt obiecţii la anexă? Nu sunt obiecţii. Adoptată. Proiectul de lege merge la votul final. Procedură, domnul Simonis. Vă rog.