25 iunie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind modificarea şi completare a Legii nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local (PL-x 289/2019). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 7 1 . Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local; PL-x 289/2019; 40 de amendamente admise; suntem în procedură de urgenţă şi are caracter organic. Din partea iniţiatorilor nu avem nicio intervenţie. Din partea iniţiatorilor, vă rog, domnul Iordache.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Stimaţi colegi, Foarte scurt. Aveţi proiectul depus. Se extinde, practic, cadrul juridic pentru mărirea competenţelor administrative locale în vederea măsurilor necesare executării lucrărilor de interes public local de amenajare a teritoriului. Iar Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză reprezintă expropriatorul pentru lucrările de construcţie, reabilitare şi modernizare a obiectivelor prevăzute în proiectele de parteneriat public-privat. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Din partea comisiilor, pentru prezentarea raportului comun? Domnul preşedinte Florin Roman, vă rog.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local. În conformitate cu prevederile art. 95 şi 115 din Regulament, cele două comisii au fost sesizate, prin PL-x 289/2019, cu dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă. Senatul a adoptat proiectul în şedinţa din 19 iunie 2019. Suntem Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 255/2010, propunându-se, în principal, includerea în categoria lucrărilor care fac obiectul legii menţionate, respectiv a reabilitării şi modernizării obiectivelor prevăzute în proiectele de investiţii strategice, inclusiv cele realizate în parteneriat public-privat. Potrivit prevederilor art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, comisiile au examinat proiectul de lege în şedinţă comună în data de 25 iunie. Au fost prezenţi membrii celor două comisii. În urma examinării iniţiativei legislative, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, întocmirea unui raport de adoptare cu un amendament admis. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Acum...

Carmen-Ileana Mihălcescu Da.

Florin-Claudiu Roman Din punctul de vedere al Partidului Naţional Liberal, noi vom susţine acest proiect de lege. Este un...

Carmen-Ileana Mihălcescu Interveniţi la dezbateri generale deja, nu?

Florin-Claudiu Roman Sigur. Ca să nu mai intervin la microfon, doamnă preşedinte.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă rog.

Florin-Claudiu Roman E un proiect care ajută administraţiile publice locale. Aceste precizări erau extrem de necesare şi va ajuta toate primăriile, indiferent de culoarea politică a primarilor. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Nu mai sunt alte intervenţii la dezbateri generale. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă de la nr. crt. 1 la nr. crt. 10 sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 11 la 20, obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 21 la 30 dacă sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. De la 31 la 40 obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul merge la votul final.