25 iunie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat (PL-x 290/2019). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 6 1 . Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; PL-x 290/2019. Suntem în procedură de urgenţă; şi cu 8 amendamente admise; are caracter organic. Din partea iniţiatorilor doreşte cineva să intervină? Nu. Din partea Comisiei juridice, pentru prezentarea raportului? Vă rog.

Ştefan-Ovidiu Popa Vă mulţumesc. Raport asupra PL-x 290/2019 - Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost sesizată spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Astfel, se preconizează ca, prin excepţie de la prevederile alin. (l), în cazul barourilor care au în evidenţă mai mult de 2000 de avocaţi cu drept de exercitare a profesiei, adunarea generală convocată se consideră legal constituită dacă membrii care îşi exprimă votul la alegerea organelor de conducere a baroului sunt cel puţin 30 la sută din numărul total al membrilor baroului. Consiliul baroului poate decide, prin hotărâre, ca adunările generale elective să se poată desfăşura în mai multe zile. De asemenea, se doreşte ca la nivelul Consiliului baroului să fie de la 21 de membri aleşi pe 4 ani, şi nu de la 15 la 21, cum este reglementat acum, nemaifiind necesară o vechime continuă în profesie de minimum 8 ani. În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Dezbateri generale? Nu sunt intervenţii. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă de la nr. crt. 1 la nr. crt. 8 sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul de lege merge la votul final.