12 iunie 2019 – Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 729/2018). ( rămas pentru votul final )

Ion-Marcel Ciolacu OK.

Ion-Marcel Ciolacu Vot, vă rog. 93 de voturi pentru, 13 abţineri - să fie trecută pe lista de vot final de astăzi. Doamna Prună. Vă rog, doamna deputat.

Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte. Aş dori să aducem, pe punctul 1 al ordinii de zi, Proiectul de Hotărâre pentru constituirea unei comisii de anchetă cu privire la îngrădirea dreptului de vot al cetăţenilor români din diaspora; PHCD 23/2019. Am depus cererea de constituire a acestei comisii de anchetă, în urmă cu... două săptămâni deja. La fiecare şedinţă de Birou permanent vă cerem să dezbatem această propunere pe care USR, PNL, PMP, dar şi câţiva deputaţi din Grupul PRO Europa au depus-o. E nevoie să vedem care au fost cauzele pentru care votul în diasporă s-a desfăşurat în maniera în care am văzut cu toţii - cu cozi de kilometri, cu ştampile foarte puţine, cu oameni care practic n-au putut să îşi exercite acest drept constituţional, deşi au stat ore în şir la coadă. E o situaţie pe care am avut-o şi în 2014. E clar că ceva s-a întâmplat acolo. Şi ar trebui să vedem, aici, în Parlamentul României, în cadrul unei comisii de anchetă, de ce am avut această situaţie şi de ce cetăţenii români din diasporă, care contribuie la PIB-ul României, nu au putut să voteze. De aceea, vă cer votul dumneavoastră astăzi, s-o aducem pe punctul 1 al ordinii de zi. Este un subiect important. Şi aş vrea să daţi un vot pozitiv. Vă mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Şi eu vă mulţumesc. Vot, vă rog. Cu 44 de voturi pentru, 52 de voturi contra, 3 abţineri şi un "nu votez" a rămas în continuare pe punctul 36. Mulţumesc. Intrăm pe ordinea de zi. Mai sunt intervenţii la ordinea de zi? Dacă nu...