5 iunie 2019 – Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 729/2018). ( aprobarea reintroducerii pe ordinea de zi )

Ion-Marcel Ciolacu Am o rugăminte! Liderii de grup... să ne apropiem un pic! (Consultări.) Bună ziua! Haideţi să intrăm în şedinţa de vot final! Rog liderii grupurilor parlamentare să-şi invite colegii. (Domnul deputat Cătălin Drulă solicită să ia cuvântul.) Facem un vot de control şi apoi vă dau cuvântul, domnule... OK! Purcedem la un vot de control? Vă rog, pregătiţi-vă cartelele de vot. Vot, vă rog. Prezenţă - 228 de voturi. Suntem în cvorum. Dintre liderii de grup, cine doreşte să ia cuvântul? Da, domnule... vă rog. Apoi, domnul deputat Cocoş.

Cătălin Drulă Ca urmare a discuţiei pe care am avut-o aici, în plen, ieri, la punctul 4 de pe ordinea de zi (Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - PL-x 729/2018) , după cum am spus şi ieri, în cadrul dezbaterilor, sunt nişte greşeli gramaticale. Nu este corect formulat un articol din lege, o lege pentru care, de altfel, noi suntem împotrivă, dar totuşi vrem să votăm legi bine scrise. Aşadar, vă propun, în acord cu ceilalţi lideri de grup, să retrageţi de pe ordinea de zi punctul 4. (Vociferări.)

Ion-Marcel Ciolacu Mulţumesc. Supun votului dumneavoastră propunerea. Să înceapă votul. Cu 241 de voturi pentru, două voturi împotrivă şi două abţineri, scoatem de pe ordinea de zi. Intră în procedură, apoi cu retrimitere la comisie. Domnul lider care aţi solicitat, să urmărim, iar la prima şedinţă să-l şi retrimitem comisiei, să închidem toată procedura! Mulţumesc mult. Intrăm, în momentul acesta, în ordinea de zi. (Domnul deputat Vasile Cocoş solicită să ia cuvântul.) Domnule Cocoş, vă rugăm. Scuzaţi-mă!

Vasile Cocoş Mulţumesc, domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor. Înainte de a începe lucrările, aş vrea să fac un anunţ. În balconul din stânga mea, se află un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" din Drăgăşani, condus de doamna director Maria Drăguţ. Elevii doresc să vadă cum lucrează Camera Deputaţilor şi să şi facă o prezenţă a deputaţilor vâlceni care se găsesc cu toţii aici. Vă rog să îi aplaudaţi! (Aplauze.)

Ion-Marcel Ciolacu Mulţumim mult.