5 iunie 2019 – Proiectul de Hotărâre privind alegerea unui chestor al Camerei Deputaţilor (PHCD 20/2019). ( amânată dezbaterea )

Florin Iordache Mai departe.

Ödön Szabó Mai departe. Domnule preşedinte, Avem pe ordinea de zi, la punctul 2, numirea unui chestor, după ce această poziţie va fi vacantată. Conform cutumei şi a regulamentelor noastre, numirea unui chestor se realizează în urma întâlnirii liderilor, unde se realizează o înţelegere pentru poziţiile din Biroul permanent. Această întâlnire nu a avut loc. Am spus-o şi în Biroul permanent - considerăm că o asemenea cutumă trebuie susţinută şi în continuare. Trebuie avută în vedere ponderea. Poziţia, până acum, a fost a PSD. Dacă PRO România, la nivelul liderilor, a spus că doreşte s-o menţină, atunci trebuie să existe o înţelegere. Această înţelegere nefiind semnată, nefiind asumată de nicio majoritate, eu vă rog să amânaţi cu o săptămână acest punct de pe ordinea de zi. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Bun. Să înceapă votul. A, vă rog. Domnul... Numai puţin, numai puţin. Domnul Andronache. Înţeleg că aveţi o intervenţie. Tot la acest subiect, da? Vă rog.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Am dorit să intervin în numele Grupului parlamentar al PNL, pentru că susţinem şi noi această opinie. Într-adevăr, nu a avut loc niciun fel de discuţie cu privire la realocarea acestui mandat de chestor. Şi, pe cale de consecinţă, susţinem şi noi amânarea cu o săptămână. Mulţumim.

Florin Iordache Bun. Să înceapă votul. Mai sunt intervenţii? Nu mai sunt. Să înceapă votul. 125 de voturi pentru, un vot împotrivă, 3 abţineri. A fost amânată dezbaterea acestui punct.