16 aprilie 2019 – Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (Pl-x 467/2018). ( retrimisă comisiei )

Laurenţiu-Dan Leoreanu Da. Mulţumesc, doamnă preşedinte. Solicităm retrimiterea, 3 săptămâni, la comisie, a punctului 84 de pe ordinea de zi - Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice - Pl-x 467. Tocmai pentru a fi dezbătută în detaliu, a aduce argumente şi eventualele ajustări pentru aprobare. Considerăm că este o lege bună, dar este nevoie de încă o analiză. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Retrimitere la comisie, 3 săptămâni. Vot, vă rog. Aprobată. Unanimitate - 129 de voturi pentru. Alte modificări la ordinea de zi? Nemaifiind... Doamna Gavrilă Camelia?

Camelia Gavrilă Mulţumesc, doamnă preşedinte. Vreau să semnalez prezenţa unui grup de studenţi de la Universitatea Cuza din Iaşi. Vă rog să vă ridicaţi. Sunt studenţi de la facultăţile de drept, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism. (Aplauze.) Le mulţumim pentru prezenţă. Ei fac parte dintr-un program de internship pe care îl derulez de la începutul mandatului, prin care studenţii au posibilitatea de a cunoaşte activităţile instituţiilor locale, activitatea parlamentară, de a simţi din interior adevărurile despre ceea ce înseamnă munca politică, seriozitate, activităţile în comisie, dedicaţie şi dialogurile care uneori sunt transpartinice şi productive, nu doar polemica pe care o vedem, din nefericire, în anumite momente, mai îngroşată decât este în realitate. Poate politicienii de mâine vor avea abordări constructive, dar şi bucuria, satisfacţia de a lăsa proiecte de succes mai departe. Mulţumesc. Şi vă doresc să vă bucuraţi de prezenţa voastră în Parlament! (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Le urăm şi noi bun venit! Şi un ultim anunţ. Vă rog.

Dumitru Gherman Bună ziua, stimaţi colegi. Vreau să anunţ şi eu prezenţa unui grup de copii, elevi fruntaşi din judeţul Bihor. Sunt la balconul din partea mea stângă. (Aplauze.) Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Pe procedură? Ce procedură, domnule Tudor Rareş Pop? Poftiţi? Personală, la sfârşitul şedinţei. Vă mulţumesc.