10 aprilie 2019 – Retragerea cuvântului domnului deputat Emanuel-Dumitru Ungureanu, membru al Grupului parlamentar al USR.

Eugen Nicolicea Vă rog, domnul Ungureanu Emanuel-Dumitru, explicarea votului Grupului USR.

Emanuel-Dumitru Ungureanu Vă spuneam că revin cu explicaţie despre statul paralel. Este aici un document semnat de către SRI, prin care i se acordă, în 2014, dreptul unui domn, Victor Zota, cel care ar fi fost mandatat să se ocupe de acreditările pentru centrele de transplant din ţară. Şi-a luat concediu. Drept răsplată, şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, Anca Baculea, care l-a pus la treabă, a fost demisă de ministrul sănătăţii. Şi, în data de 11 martie, cel care şi-a luat concediu şi nu şi-a făcut treaba a fost pus în funcţie, cu 8 ore, în condiţiile în care - vă arăt acest document - acest Victor Zota, condamnat penal definitiv într-un dosar cu trafic de ovocite, a fost numit în fals. Este un document pe care vi-l pun la...

Eugen Nicolicea Mă scuzaţi, reveniţi la subiect. Nu avem...

Emanuel-Dumitru Ungureanu ... dispoziţie...

Eugen Nicolicea Nu avem aşa ceva...

Emanuel-Dumitru Ungureanu Acesta este subiectul.

Eugen Nicolicea ... pe ordinea de zi.

Emanuel-Dumitru Ungureanu Printr-un fals...

Eugen Nicolicea Domnule orator, mă auziţi?

Emanuel-Dumitru Ungureanu ... şi-a arogat titlul de coor... (I se întrerupe microfonul.)

Eugen Nicolicea Deci, deputatul este obligat să se refere, în expunerea sa, la punctul de pe ordinea de zi. Suntem acum la votul care s-a dat pe Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2018. Cazurile pe care le prezentaţi dumneavoastră n-au niciun fel de legătură cu acest subiect. Vă rog să luaţi loc în bancă. (Vociferări. Aplauze.)