10 aprilie 2019 – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.17/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile şi pentru abrogarea Ordonanţei Guvernului nr.51/1999 privind investigaţia tehnică a accidentelor şi incidentelor din aviaţia civilă (PL-x 591/2018). ( retrimis comisiei )

Eugen Nicolicea Vă rog, domnule Băişanu, Grupul ALDE.

Ştefan-Alexandru Băişanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Avem rugămintea să retrimitem PL-x 591/2018 la Comisia pentru transporturi. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile şi pentru abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1999 privind investigaţia tehnică a accidentelor şi incidentelor din aviaţia civilă. Vă mulţumesc.

Eugen Nicolicea Deci solicitaţi trimiterea de pe poziţia...

Ştefan-Alexandru Băişanu 81.

Eugen Nicolicea De pe poziţia 81, doriţi retrimiterea la comisie pentru o perioadă de...

Ştefan-Alexandru Băişanu O săptămână.

Eugen Nicolicea O săptămână. Supun votului dumneavoastră această solicitare.

Ştefan-Alexandru Băişanu Vă mulţumesc.

Eugen Nicolicea V-aş ruga să... Cei de la stafful tehnic mă anunţă că s-ar putea să fie o suprapunere, adică s-a votat trecerea lui 81 pe poziţia 12 3 , dumneavoastră doriţi retrimiterea la comisie a lui 82, iar cei de la stafful tehnic spun că cele de la 81 şi 82 sunt acelaşi proiect. Vă rog să stabiliţi care este adevărul, să ştim exact ce facem. (Consultări.) Am înţeles. Solicitările au fost corecte, mă anunţă reprezentanţii staffului. Rămâne votul aşa cum a fost. Dau cuvântul... Vă rog să-mi afişaţi pe ecran înscrierile la cuvânt. Dau cuvântul domnului Popescu Nicolae-Daniel, Grupul USR, pentru a face un anunţ cu privire la participarea la şedinţa noastră a unui grup de elevi.

Nicolae-Daniel Popescu Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Aş dori să salutăm prezenţa unui grup de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic Energetic din Bucureşti. Se află la lojă. Face parte din Programul "Săptămâna altfel". Vă mulţumim pentru vizită! (Aplauze.)

Eugen Nicolicea Sunt trei deputaţi înscrişi la cuvânt. Doamna Prună Cristina-Mădălina, USR, lider de grup. Vă rog.

Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte de şedinţă. În baza art. 149 alin. (1), aş vrea să anunţ astăzi o chestiune de ordin personal. Vreau să vă anunţ că am o mare satisfacţie că ieri iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" a primit unanimitate de voturi de la judecătorii CCR în ceea ce priveşte constituţionalitatea sa şi va intra în circuit parlamentar. De astăzi, societatea românească va fi cu ochii pe Parlamentul României, cu ochii pe majoritatea PSD-ALDE, care trebuie să dea un vot pozitiv pentru această iniţiativă cetăţenească, semnată de un milion de cetăţeni. Pe de altă parte, am şi o mare mâhnire că nu doriţi să introduceţi pe ordinea de zi PL-x 166/2018...

Eugen Nicolicea Mă scuzaţi! Alo!

Cristina-Mădălina Prună ...privind abrogarea pensiilor speciale.

Eugen Nicolicea Deci aţi solicitat cuvântul pentru o chestiune de procedură. Chestiunea de procedură pe care aţi invocat-o este eronată. Anunţul trebuie făcut doar în ceea ce priveşte calitatea dumneavoastră de deputat, care nu văd că este afectată, decât dacă aţi fi penală în funcţie de deputat.

Cristina-Mădălina Prună Sunt deputat semnatar al acestei iniţiative... (I se întrerupe microfonul.)

Eugen Nicolicea Pe cale de consecinţă, v-am luat cuvântul pentru că aţi depăşit obiectul intervenţiei. Nu aţi avut nicio intervenţie cu privire la calitatea de deputat. Exprimarea satisfacţiei pentru ceva nu se încadrează aici, ci în cadrul declaraţiilor politice. Vă mulţumesc şi vă rog să luaţi loc în bancă. Dau cuvântul domnului Laurenţiu-Dan Leoreanu, PNL.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Solicităm introducerea pe ordinea de zi a PL-x 161/2019 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, având ca obiect de reglementare completarea acestei legi cu prevederi privind accesul la utilităţi, în condiţii de siguranţă, în scopul protejării vieţii oamenilor, a bunurilor acestora şi a mediului înconjurător. Solicităm introducerea pe ordinea de zi, pe poziţia 12 4 .

Eugen Nicolicea Vă rog. Supunem la vot propunerea. Vă rog să votaţi. 121 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, nicio abţinere. Cu unanimitate de voturi propunerea a fost adoptată.