8 aprilie 2019 – Retragerea cuvântului doamnei deputat Cristina-Mădălina Prună, membru al Grupului parlamentar al USR.

Cristina-Mădălina Prună Mulţumesc frumos, domnule preşedinte de şedinţă. Practic, sunt mai multe iniţiative legislative pe care dumneavoastră le-aţi introdus pe ordinea de zi, în Biroul permanent, astăzi, doar pentru a spune că ele trec tacit de Camera Deputaţilor. Ele n-au fost pe ordinea de zi înainte de astăzi. Şi astfel încălcaţi art. 75 alin. (2) din Constituţie. Pentru că cele 45 de zile în care aceste iniţiative legislative trebuiau să treacă prin Camera Deputaţilor nu s-au respectat. Deci continuaţi abuzurile, aici, în Camera Deputaţilor. Şi aş vrea să revin la prima intervenţie pe care am avut-o, şi anume să vă spun articolul în baza căruia...

Eugen Nicolicea Mă scuzaţi...

Cristina-Mădălina Prună ... vă ceream introducerea pe ordinea de zi...

Eugen Nicolicea ... că intervin. Aveţi dreptul să vorbiţi despre fiecare problemă în parte, doar că noi, ca să le putem tranşa, trebuie să le dezbatem pe rând. Nu părăsiţi microfonul, pentru că nu mai e înscris nimeni pentru acest subiect. Am să vă explic următoarea chestiune. Termenele de adoptare tacită fiind depăşite, proiectele respective doar se anunţă, nu se trec pe ordinea de zi. Aşa cum se anunţă şi atunci când ai un termen de sesizare a Curţii Constituţionale, şi când se trece o lege pentru promulgare şi aşa mai departe. Am încheiat explicaţiile pentru primul punct. Vă rog să continuaţi, la punctul următor.

Cristina-Mădălina Prună Sigur. Dar chiar şi fără raport, acele iniţiative legislative puteau fi dezbătute aici, în plenul Camerei Deputaţilor...

Eugen Nicolicea Încă o dată. V-am explicat Regulamentul...

Cristina-Mădălina Prună ... pentru că plenul este suveran.

Eugen Nicolicea Mă scuzaţi. Am încheiat... Regulamentul. S-a dovedit şi toată lumea îşi dă seama că aţi fost într-o eroare. Vă rog să nu continuaţi, că nu are rost.

Cristina-Mădălina Prună Asta e interpretarea dumneavoastră. (I se întrerupe microfonul.)

Eugen Nicolicea Ei, atunci, dacă aceasta este interpretarea mea, să ştiţi că dumneavoastră vorbiţi doar dacă vă dă cuvântul domnul preşedinte de şedinţă. (Vociferări. Rumoare.) În acest moment, dumneavoastră (Vociferări.)... V-am luat cuvântul pe acest subiect, fiind epuizat. Şi dacă continuaţi veţi primi a doua sancţiune. (Vociferări.) Deci treceţi la subiectul următor sau treceţi în bancă. Rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Cristina-Mădălina Prună Adică pentru că vă spun nişte erori de procedură, de aici, de la tribuna Parlamentului... (I se întrerupe microfonul.)

Eugen Nicolicea Vă mulţumesc. Vă rog să luaţi loc în bancă. (Doamna deputat Cristina-Mădălina Prună solicită să ia cuvântul pe procedură.) Haideţi, nu vă jucaţi cu noi, aici suntem în Parlament. Vă rog frumos. Vă rog frumos. Deci eu vă dau o ultimă intervenţie pe procedură, după ce v-am dat al doilea avertisment, a doua sancţiune. Vă rog să luaţi cuvântul pe procedură.

Cristina-Mădălina Prună Domnule preşedinte de şedinţă, Nu suntem la şcoală aici. În curând o să-mi daţi nota 4 şi o să mă trimiteţi în bancă. Este dreptul meu să vorbesc de la această tribună. Nu puteţi să-mi luaţi dreptul acesta. (Vociferări.) Şi v-am indicat articolul din Constituţie în baza căruia am vorbit de aici, de la tribuna Parlamentului. Şi o să vă mai indic încă un articol din Regulament, art. 86 alin. (2), în baza căruia am cerut introducerea pe ordinea de zi, astăzi, a două iniţiative, şi anume - Pl-x 166/2018, acea iniţiativă legislativă a USR, de abrogare a pensiilor speciale şi Comisia de anchetă privind subminarea intereselor economice şi strategice ale României, comisie de anchetă care a fost depusă acum două săptămâni, în Biroul permanent şi pe care dumneavoastră...

Eugen Nicolicea Mulţumesc. Deci...

Cristina-Mădălina Prună ... cu obstinaţie o refuzaţi...

Eugen Nicolicea Deci aţi invocat art. 86...

Cristina-Mădălina Prună ... la fiecare Birou permanent.

Eugen Nicolicea Mulţumesc. Aţi indicat greşit art. 86 alin. (2), care spune: "La solicitarea motivată a iniţiatorului sau a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare poate include în ordinea de zi dezbaterea unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative...". Prin urmare, nu aveţi niciun fel de aprobare de la Comitetul liderilor şi nu sunteţi dumneavoastră Comitetul liderilor. Deci vă rog frumos să învăţaţi Regulamentul. Este adevărat că nu suntem la şcoală, suntem într-un for superior, reprezentantul suprem al poporului român. Şi încercaţi să vă comportaţi ca un deputat. Mulţumesc. Trecem mai departe.