3 aprilie 2019 – Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului "Schi în România" (PL-x 172/2018). ( retrimis comisiilor )

Ciprian-Constantin Şerban Mulţumesc, domnule preşedinte. Vă rog să supuneţi votului retrimiterea, o săptămână, a punctului 11 de pe ordinea de zi - Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului "Schi în România"; PL-x 172/2018. Retrimitere o săptămână, pentru corelări cu textul legii şi anexă.

Florin Iordache Este vorba de un raport comun al Comisiei pentru industrii şi al Comisiei pentru agricultură, da?

Ciprian-Constantin Şerban Da.

Florin Iordache Bun. Să înceapă votul. 120 de voturi pentru. În unanimitate a fost retrimisă poziţia 11. Domnul Varujan Pambuccian. Vă rog, din partea minorităţilor.

Varujan Pambuccian Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Este vorba de punctul 8 - Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2018 privind aprobarea Programului de investiţii în domeniul culturii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative; PL-x 638/2018. Problema este că acolo, în program, sunt prevăzute numai obiective care se află în proprietatea publică sau privată a statului şi dacă ne uităm numai pe lista obiectivelor UNESCO din România o să constatăm - numai pe lista aceea - că marea majoritate sunt în proprietatea privată fie a cultelor, fie a altor instituţii private. Aici vorbim de patrimoniul naţional, nu vorbim de proprietar. Şi dacă vorbim de patrimoniul naţional şi creăm anumite obligaţii care ţin de păstrarea lui, atunci trebuie, după părerea mea, să tratăm egal, indiferent de natura proprietarului. De aceea, vă solicit... Era sub rezerva raportului. Când a venit raportul, în comisie s-a schimbat şi mai mult în rău şi de aceea vă solicit o retrimitere la comisii. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Termen cât? O săptămână?

Varujan Pambuccian O săptămână, da.

Florin Iordache Bine. Să înceapă votul. A fost balotaj la un moment dat. 61 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă. Propunerea de retrimitere nu a întrunit numărul de voturi. Rămâne să-l discutăm. Domnul Korodi, vă rog. Grupul UDMR. Şi apoi domnul Olar.