2 aprilie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate (PL-x 338/2016). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Şi ultimul proiect de lege, stimaţi colegi. 89. Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate; PL-x 338/2016. Din partea Comisiei pentru apărare şi a Comisiei pentru politică externă, cine prezintă? Da, vă rog.

Dumitru Lupescu Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alin. (1) al art. 30 şi introducerea alin. (1 1 ) la art. 30 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, în sensul modificării condiţiilor de ieşire din ţară a minorilor neînsoţiţi, care au împlinit vârsta de 14 ani. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă în şedinţa din 6 septembrie 2016. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În raport cu obiectul de reglementare, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. În data de 15 februarie 2017, Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au depus un raport comun de respingere. În temeiul art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât retrimiterea proiectului de lege în vederea examinării şi a depunerii unui nou raport comun. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate de invitaţi, membrii Comisiei pentru politică externă au hotărât, cu unanimitate de voturi, respectiv membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor menţinerea raportului iniţial de respingere a proiectului de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Am finalizat aici. Vă mulţumesc. Declar şedinţa închisă. Mâine dimineaţă, 8,30 - declaraţii; la 10,00 începe plenul; la 12,00 - vot final. Mulţumesc mult. Seară bună! Şedinţa s-a încheiat la ora 16,31.