2 aprilie 2019 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 - Codul fiscal (Pl-x 385/2016). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache Următoarea. 87. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 - Codul fiscal; Pl-x 385/2016. Raport comun, Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru buget. Domnul preşedinte Lazăr. Vă rog frumos.

Sorin Lazăr Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Sunteţi foarte spiritual, astăzi, ceea ce dă o stare de bine întregului parlament. O să citesc raportul. Conform prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Camera Deputaţilor este Cameră decizională în raport cu acest proiect de lege. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă în şedinţa din 20 septembrie 2016. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare scutirea Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Uniunii Scriitorilor din România, inclusiv a filialelor acestora, de la plata taxelor pe clădiri şi pe teren pentru imobilele primite gratuit de la autorităţile publice locale, pentru activităţi fără scop lucrativ. La şedinţa comună au participat, în calitate de invitaţi, în conformitate cu prevederile art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice. Din totalul de 25 de membri, au participat 23. În urma examinării Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 - Codul fiscal - şi a opiniilor exprimate, deputaţii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor un raport comun de respingere, deoarece în Codul fiscal sunt deja cuprinse prevederi prin care Consiliul Local poate acorda scutiri sau reduceri de la plata impozitului/taxei pe clădiri/teren în cazul organizaţiilor nonprofit folosite în mod exclusiv pentru activităţile fără scop lucrativ. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final, mâine, la 12,00.