2 aprilie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr.21/1996 (PL-x 105/2016). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Următorul. 79. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996; PL-x 105/2016. Comisia pentru industrii? Da, vă rog, domnule deputat. Domnule Toma, vă rog, prezentaţi raportul Comisiei pentru industrii.

Ilie Toma Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Raport asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru industrii şi servicii a fost sesizată, spre dezbatere în fond, cu Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996. Consiliul Legislativ avizează favorabil propunerea legislativă cu observaţii şi propuneri, care au fost preluate în textul adoptat de Senat, în 23 decembrie 2015. Consiliul Concurenţei avizează favorabil propunerea legislativă, sub rezerva însuşirii observaţiilor formulate, observaţii care au fost preluate în forma adoptată de Senat, în 19 ianuarie 2016. Guvernul, în 28 ianuarie 2016, susţine adoptarea iniţiativei legislative, sub rezerva însuşirii propunerilor şi observaţiilor formulate, acestea fiind preluate în textul adoptat de Senat. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege cu amendamente, în şedinţa din 22 martie 2016. Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în 5 aprilie 2016, avizează favorabil proiectul de lege. Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, avizează favorabil proiectul de lege cu amendamente admise, în 12 aprilie 2016. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările ulterioare, în sensul introducerii unor obligativităţi. Membrii Comisiei pentru industrii şi servicii au examinat proiectul de lege în şedinţa din 16 mai 2017 şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, din următorul considerent - soluţiile propuse depăşesc cadrul de competenţă legal al Consiliului Concurenţei. Amendamentele respinse sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc şi eu. Intervenţii? Nu sunt.