2 aprilie 2019 – Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 - Codul fiscal (Pl-x 383/2016). ( retrimisă comisiei )

Florin Iordache Rog colegii să ia loc, să putem începe şedinţa Camerei. Declar deschisă şedinţa Camerei Deputaţilor. Vă anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, şi-au înregistrat prezenţa un număr de 234 de deputaţi. Ordinea de zi pentru şedinţele de astăzi şi mâine, precum şi programul au fost distribuite. Discutăm numai propuneri pentru care comisiile permanente au rapoarte de respingere. Rog liderii grupurilor parlamentare, dacă au propuneri? Domnule Leoreanu, vă rog.

Florin Iordache De la 76...

Laurenţiu-Dan Leoreanu Da. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă rog.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, Solicităm retrimiterea la comisie a punctului 90 - Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015, Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea legii, în sensul modificării art. 485 şi a art. 487, în vederea obligării autorităţilor deliberative să acorde scutiri de la plata taxelor speciale instituite şi altor taxe locale pentru diferite persoane fizice sau juridice, precum şi completarea art. 25 alin. (4) cu o nouă literă, în sensul includerii cheltuielilor şi operaţiunilor financiare derulate cu agenţii economici de tip offshore în categoria cheltuielilor care nu sunt deductibile. Solicităm acest lucru pentru a da posibilitatea iniţiatorilor de a aduce argumente suplimentare şi pentru a putea obţine un raport de adoptare din partea comisiei.

Florin Iordache Da. Vă rog, domnule Leoreanu, pentru ce perioadă? Cât? Două săptămâni?

Laurenţiu-Dan Leoreanu Două săptămâni.

Florin Iordache Două săptămâni. Să înceapă votul. 114 voturi pentru. Unanimitate. A fost aprobată.