27 martie 2019 – Proiectul de Lege privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative (PL-x 122/2015). ( retrimis comisiei )

Florin Iordache Şi următoarea propunere.

Costel Lupaşcu Retrimiterea pentru două săptămâni la Comisia juridică a punctului 75 de pe ordinea de zi - Proiectul de Lege privind unele măsuri privind republicarea actelor normative - PL-x 122/2015.

Florin Iordache PL-x 122, da?

Costel Lupaşcu Da.

Florin Iordache Bun. Să înceapă votul. 83 de voturi pentru, un vot împotrivă, 33 de abţineri. Adoptată. Mai departe. Domnul Andronache, vă rog, Grupul PNL.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Intervenţia mea este pe procedură - art. 151, cu referire la art. 109 din Regulament - şi se referă la atitudinea dumneavoastră în cadrul acestor dezbateri. Şi anume - dacă citim art. 109 din Regulament, vom vedea următoarele. "Când dezbaterea amendamentelor - domnule preşedinte de şedinţă - relevă consecinţe importante asupra proiectului de lege sau a propunerii legislative, preşedintele Camerei Deputaţilor poate trimite textele în discuţie comisiei, stabilind termenul de prezentare a punctului de vedere." Pe cale de consecinţă, dacă dumneavoastră nu ne daţi nici măcar posibilitatea de a ne exprima cu privire la faptul că propunerile făcute de un lider de grup sunt corecte, sunt adecvate sau se referă la amendamente cuprinse în raport, înseamnă că încălcaţi Regulamentul. Este absurd ca eu să solicit cuvântul - pentru că doream să propun un termen mai lung de discutare a Proiectului referitor la Curtea Constituţională, retrimis comisiei - şi dumneavoastră să nu-mi daţi cuvântul. Ca atare, vă solicit, domnule preşedinte, să respectaţi Regulamentul şi să aveţi întotdeauna în vedere art. 109 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Mulţumesc.

Florin Iordache Deci, domnule coleg, din respect pentru dumneavoastră, eu respect Regulamentul. Vă repet. (Vociferări.) Numai puţin... Dumneavoastră citiţi acolo - când discutăm la dezbatere pe amendamente. Solicitarea Grupului PSD nu a vizat şi discuţia pe fond a unui proiect. Aşa cum şi dumneavoastră v-am dat cuvântul şi tuturor grupurilor parlamentare le-am dat cuvântul, un lider de grup mi-a solicitat fără a face dezbatere. Dacă ajungeam... (Vociferări.)

Gabriel Andronache Unde scrie în Regulament?

Florin Iordache Păi toţi... Şi dumneavoastră, şi colegii dumneavoastră, liderii de grup, la începerea şedinţei... Suntem la începerea şedinţei, fără a intra în dezbatere, domnule coleg. N-am intrat în dezbatere pe un proiect. A fost solicitarea unui lider de grup. Şi, în aceste condiţii... eu n-am intrat în dezbatere pe un amendament sau pe fondul problemei. Vă mulţumesc. Eu... din respect pentru toţi colegii, respect Regulamentul. (Vociferări.) Eram în procedură de vot, asta am şi spus, domnule coleg. Eram în procedură de vot, v-am... şi când v-am invitat apoi la cuvânt mi-aţi spus că nu vreţi să mai interveniţi. Bun. Dacă mai sunt alţi colegi care doresc să intervină? Nu mai sunt. Mulţumesc.