25 martie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea art.5 din Ordonanţa Guvernului nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice (PL-x 577/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 27. Proiectul de Lege pentru completarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice; PL-x 577/2018. Dacă din partea Guvernului? (Vociferări.) Lăsaţi! Este colega noastră, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu. Raportul Comisiei pentru administraţie.

Simona Bucura-Oprescu Raport asupra Proiectului de Lege pentru completarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice. În conformitate cu art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a fost sesizată cu PL-x 577 din 22 octombrie 2018. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 17 octombrie 2018. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege, cu observaţii şi propuneri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 cu un nou alineat, în sensul instituirii cadrului legal necesar pentru achiziţia autovehiculelor din fonduri externe nerambursabile, fără aplicarea prevederilor normativelor de cheltuieli prevăzute pentru autorităţile administraţiei publice locale. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, membrii comisiei au examinat proiectul în şedinţa din 6 noiembrie 2018. Membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru completarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001, în forma adoptată de Senat. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc, doamnă deputat. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nefiind intervenţii la dezbateri generale, rămâne la votul final, având caracter ordinar. Şi nu sunt amendamente. Următorul raport, şi ultimul.