25 martie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea participării României la sistemul Naţiunilor Unite al Echipelor de evaluare şi coordonare în caz de dezastre, precum şi pentru completarea anexei nr.1 la Ordonanţa Guvernului nr.41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 645/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 26. Proiectul de Lege privind aprobarea participării României la sistemul Naţiunilor Unite al Echipelor de evaluare şi coordonare în caz de dezastre, precum şi pentru completarea Anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte. Este vorba de PL-x 645/2018. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat. Şi apoi domnul Lazăr...

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Comisia pentru buget, vă rog.

Vasile Cocoş Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere în fond, cu Proiectul de Lege privind aprobarea participării României la sistemul Naţiunilor Unite al Echipelor de evaluare şi coordonare în caz de dezastre, precum şi pentru completarea Anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la sistemul Naţiunilor Unite al Echipelor de evaluare şi coordonare în caz de dezastre, denumit UNDAC, urmând a fi creată şi o rezervă financiară prin plata unei contribuţii în valoare de 50.000 USD, pentru anul 2018, pentru a asigura participarea membrilor naţionali la misiunile organizaţiei. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege privind aprobarea participării României la sistemul Naţiunilor Unite al Echipelor de evaluare şi coordonare în caz de dezastre, precum şi pentru completarea Anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. La dezbateri generale? Domnul Neagu. Vă rog. Grupul PNL.

Nicolae Neagu Mulţumesc. Vom susţine acest proiect de lege şi nu atât de mult prin faptul că oricum este o contribuţie minimală pe care o punem pentru această contribuţie, cât pentru cât putem cumula participând interactiv la ceva care ne interesează, întrucât, după cum ştim, astfel de situaţii au fost şi pot să apară şi în România. Orice surplus calitativ pe care-l putem câştiga în UNDAC din punct de vedere al pregătirii pentru evaluare şi intervenţie în caz de dezastru este un bine pentru România. Deci vom vota acest proiect de lege.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Alte intervenţii dacă sunt? Nu mai sunt alte intervenţii. Rămâne la votul final, fiind un raport fără amendamente. Următorul.