20 martie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură a unei anchete privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018 (PH CD 13/2019). ( rămas pentru votul final )

Eugen Nicolicea 14 1 .Proiectul de Hotărâre privind încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură a unei anchete privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018; PHCD 13/2019. Din partea iniţiatorului? Vă rog, aveţi cuvântul.

Lucian Nicolae Bode Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 71, 73 şi 79 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, în şedinţa sa din data de 12 martie 2019, luând act de repetate sesizări ale membrilor comisiei, transmise în cadrul şedinţelor de lucru, precum şi în cadrul acţiunilor de control parlamentar întreprinse, urmare a numeroase articole din mass-media referitoare la activitatea factorilor implicaţi, asumarea şi îndeplinirea în mod economic şi eficient a obiectivelor, a atribuţiilor şi responsabilităţilor stabilite legal referitoare la SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene TAROM SA, precum şi a importanţei orientării spre necesităţile reale ale pieţei şi având în vedere unele din domeniile de activitate ale companiei, şi anume: transportul aerian, infrastructura aeriană, siguranţa, sistematizarea, organizarea, reglementarea acestui tip de transport, vă solicităm a supune votului plenului Camerei Deputaţilor încuviinţarea începerii de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură a unei anchete privind activitatea Companiei TAROM SA în perioada 2007-2018. Obiectivele anchetei sunt în număr de 15 şi sunt parte integrantă a prezentului proiect de hotărâre a Camerei Deputaţilor. De asemenea, şi scopul anchetei, mijloacele necesare desfăşurării acestei anchete sunt, de asemenea, parte integrantă a acestui proiect de hotărâre a Camerei Deputaţilor. Termenul pentru depunerea raportului - 90 de zile de la data încuviinţării anchetei în plenul Camerei Deputaţilor. Comisia de anchetă este formată din 9 membri din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, astfel: Grupul PSD - 4 membri: Grupul PNL - 2 membri; Grupul USR - un membru; Grupul ALDE - un membru; Grupul UDMR - un membru. Vă mulţumesc.

Eugen Nicolicea Da. Mulţumesc. Dacă doreşte cineva să ia cuvântul, din partea grupurilor parlamentare? Nu doreşte nimeni. Dezbaterea pe articole a proiectului. Dacă există obiecţii la titlu? Nu există. La preambul? Nu există. La vreunul dintre cele 7 articole? Nu există. La Anexa privind componenţa nominală - vor depune grupurile. Am încheiat dezbaterea pe articole. Proiectul de hotărâre rămâne la votul final.