25 februarie 2019 – Aprobarea dezbaterii în procedură de urgenţă a Proiectului de Lege privind unele măsuri pentru studierea istoriei comunităţilor evreieşti din România (PL-x 70/2019).

Varujan Pambuccian Mulţumesc, domnule preşedinte. M-a curentat! Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Am o rugăminte. Să punem pe ordinea de zi, în procedură de urgenţă, un proiect care a venit de la Senat, sub nr. BPI 75/2019 (Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru studierea istoriei comunităţilor evreieşti din România.) ...

Florin Iordache Domnule lider, Dumneavoastră solicitaţi... În Biroul permanent nu a îndeplinit condiţii pentru procedură de urgenţă. Este iniţiativa parlamentară a colegului nostru, Silviu Vexler, şi să-l transformăm, din procedură obişnuită, în procedură de urgenţă.

Varujan Pambuccian În procedură de urgenţă şi să-l punem pe ordinea de zi... O să fie sub rezerva primirii raportului.

Florin Iordache Deci sunt de acord cu dumneavoastră să fim de acord cu procedura de urgenţă. În momentul în care soseşte raportul, suplimentăm ordinea de zi.

Varujan Pambuccian Îl punem pe ordinea de zi. Exact!

Florin Iordache Dar eu vă propun să fim de acord, că deocamdată am doar un număr de BP... Deci iniţiativa legislativă a colegului nostru Vexler să aibă procedură de urgenţă, regim de procedură de urgenţă, să fie discutată în comisiile care sunt sesizate - nu ştiu care sunt - şi, în funcţie de când avem raportul, vom suplimenta ordinea de zi, cu votul tuturor liderilor de grup, să fie dezbaterea. Corect? Domnule Pambuccian, este corect?

Varujan Pambuccian Da.

Florin Iordache Bun. Să înceapă votul. 115 voturi pentru, un vot împotrivă şi 49 de abţineri. PL-x-ul respectiv are statut de procedură de urgenţă. Corect?

Varujan Pambuccian Da. Şi-l punem pe ordinea de zi.