20 februarie 2019 – Supunerea la votul final:

Eugen Nicolicea Vă rog să vă ocupaţi locurile în bănci. De asemenea, vă rog să scoateţi cartelele din aparat şi să le reintroduceţi. Pe ordinea de zi avem un singur punct şi anume, Proiectul de Hotărâre pentru... (Domnul deputat Ioan Cupşa solicită să ia cuvântul.) Vă rog, domnule deputat Cupşa.

Eugen Nicolicea Deci avem un singur punct - Proiectul de Hotărâre pentru constituirea unei comisii de anchetă privind modalitatea de încheierea a unor contracte de colaborare cu terţe persoane şi a modului de angajare şi efectuare a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune - PH CD 3/2019. Evident, Hotărârea Camerei Deputaţilor se adoptă ca orice hotărâre, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţă. Vă rog să votaţi. Cu 222 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă, o abţinere şi 7 colegi care nu şi-au exprimat votul, hotărârea a fost adoptată. (Aplauze.) Declar şedinţa închisă. (Domnul deputat Gigel-Sorinel Ştirbu solicită să ia cuvântul.) Da, aveţi dreptul la explicarea votului, dumneavoastră, Grupul dumneavoastră. Vă rog. Vă rog să vă ocupaţi locurile în bancă sau cel puţin să faceţi linişte, în aşa fel încât colegul să poată să-şi exprime punctul de vedere cu privire la vot.

Gigel-Sorinel Ştirbu Mulţumesc, domnule preşedinte. Mă văd nevoit să-mi schimb discursul. Dragi colegi, Am adus luni, atunci când am depus acest Proiect de Hotărâre, în faţa dumneavoastră, iată, destul de multe argumente credibile - se vede astăzi - pentru a vota înfiinţarea acestei comisii de anchetă. Parlamentul a fost repus în matca sa instituţională. Este dreptul Parlamentului de a constitui astfel de comisii şi, ca atare, vă mulţumesc şi sper ca rezultatele care vor reieşi în urma dezbaterilor acestei comisii de anchetă, să vă aducă la cunoştinţă lucrurile la care noi am făcut referire în această solicitare. Vă mulţumesc şi vă urez o zi plăcută!

Eugen Nicolicea Înainte de a mai da cuvântul, până nu pleacă toată lumea, atenţie!, grupurile parlamentare să înainteze propunerile pentru membri în comisie. Deci dau cuvântul domnului Bulai Iulian.

Iulian Bulai Domnule preşedinte Dragnea, Stimaţi colegi, Sunt foarte bucuros că dezvăluirile pe care USR le-a făcut cu privire la opacitatea TVR au dus la un vot favorabil înfiinţării acestei comisii. Vom merge până în pânzele albe, să ştim cum se cheltuieşte banul public. De asemenea, avem nevoie ca toate partidele să susţină o media puternică, independentă şi abia aştept să primim întotdeauna răspunsurile... Şi un răspuns pentru intervenţia colegilor de la UDMR, care au fost, de data aceasta, de partea noastră - mă bucur că aţi încetat să jucaţi rolul de victimă, dar şi cel de parte a jocului. Mulţumesc.

Eugen Nicolicea Dau cuvântul domnului Korodi Attila. Până atunci, anunţ ca membrii Biroului permanent să se prezinte la sala Biroului permanent.

Attila Korodi Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, Grupul UDMR a votat împotriva comisiei de anchetă, pentru simplul motiv că suntem convinşi că o astfel de comisie de anchetă trebuie să fie organizată la nivelul Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru că sunt domenii care sunt controlate de cele două instituţii împreună.

Eugen Nicolicea Din partea Grupului minorităţilor naţionale, liderul grupului, Pambuccian Varujan.

Varujan Pambuccian Stimaţi colegi, Cu foarte mulţi înainte, noi am luat o decizie, ca, atât timp cât în Constituţie nu avem o instituţie clară a comisiei de anchetă, noi, indiferent de cine iniţiază, care este obiectul comisiei respective, nu suntem interesaţi de comisiile de anchetă, pe care le considerăm absolut formale. În consecinţă, nici de data aceasta nu vom propune niciun membru pentru această comisie de anchetă. Vă mulţumesc. Şedinţa s-a încheiat la ora 12,15.