13 februarie 2019 – Informare privind distribuirea unor documente la casetele deputaţilor, potrivit prevederilor art.94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Carmen-Ileana Mihălcescu Doamnelor şi domnilor deputaţi, Continuăm lucrările de astăzi ale Camerei Deputaţilor şi vă anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, până în acest moment, şi-au înregistrat prezenţa 157. La primul punct al ordinii de zi, în conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, vă informez că au fost distribuite deputaţilor următoarele documente: ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din ziua de miercuri, 13 februarie 2019; programul de lucru pentru perioada 11-16 februarie 2019; lista rapoartelor depuse în perioada 6-13 februarie 2019 de comisiile permanente sesizate în fond; informarea cu privire la iniţiativele legislative înregistrate la Camera Deputaţilor şi care urmează să fie avizate de comisiile permanente. Programul de lucru pentru astăzi îl cunoaşteţi. Avem dezbateri până la 11,30; pauză; la ora 12,00 - vot final. Domnul Movilă Petru. Vă rog.

Petru Movilă Mulţumesc. Bună dimineaţa! Doamnă preşedinte, Stimaţi colegi, Grupul parlamentar al PMP vă solicită să aducem mai în faţă, să analizăm cu prioritate solicitarea noastră prin care cerem plenului Camerei Deputaţilor să constate încetarea mandatului de deputat a colegului nostru Octavian Goga, încetarea mandatului realizată ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive, prin care acesta îşi pierde drepturile de a deţine o funcţie publică. Vă solicităm acest lucru. Este foarte important pentru Partidul Mişcarea Populară, dar şi pentru plenul Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care sunt aproape opt luni de zile de când această sentinţă este definitivă, şi noi nu am procedat la punerea ei în practică. Vă rog frumos să aducem în faţă acest proiect de pe ordinea de zi şi să-l dezbatem. Mulţumesc. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Am avut acest subiect pe ordinea de zi a Biroului permanent. De altfel, s-a discutat şi în Comitetul liderilor şi suntem de acord cu propunerea dumneavoastră, de a discuta cu prioritate această chestiune, însă, potrivit deciziei Comitetului liderilor, noi aşteptăm în două săptămâni raportul Comisiei juridice. Deci, ne trebuie musai un raport, şi în şedinţa de plen de săptămâna viitoare o vom înscrie cu prioritate pe ordinea de zi şi o vom lua în dezbatere. Vă mulţumesc.