6 februarie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul (PL-x 740/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 19. Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul; PL-x 740/2018. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat. Şi apoi Comisia pentru buget.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Comisia pentru buget, vă rog, raport.

Vasile Cocoş Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 şi ale art. 115 din Regulamentul Camerei, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre dezbatere pe fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul. Astfel: Banca Naţională a României este desemnată autoritate competentă responsabilă cu asigurarea respectării prevederilor Regulamentului UE 2015/751, cu excepţia acelor prevederi care reglementează relaţiile dintre prestatorii de servicii de plată şi consumatori, pentru care autoritatea responsabilă este Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Dezbateri? Domnul Neagu, vă rog. (Vociferări.) E următorul, domnule coleg.

Nicolae Neagu Da.