6 februarie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2018 privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat (PL-x 694/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 17. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2018 privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat; PL-x 694/2018. Guvernul. Domnul secretar de stat. Vă rog.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Comisia pentru apărare, raport. Cine...? Vă rog.

Bogdan-Ionel Rodeanu Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 şi ale art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru apărare a fost sesizată spre dezbatere pe fond cu Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 91/2018. Proiectul de lege are ca obiect reglementarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului, în sensul adoptării unui cadru legislativ care să permită finanţarea pregătirii şi participării echipei României la evenimentul competiţional "Invictus games". Consiliul Legislativ a avizat favorabil acest proiect care face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor - Cameră decizională. În urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate, întocmirea unui raport de adoptare a prezentului proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. La dezbateri generale, îl invit pe domnul Victor Paul Dobre.

Victor Paul Dobre Mulţumesc. România se numără printre ţările membre NATO şi partenere care au aderat la Proiectul "Invictus games", pentru militarii români, pentru acei eroi care s-au sacrificat în teatrele de operaţiuni. Este vital ca statul român să faciliteze implicarea şi integrarea acestor militari în programe care au ca principal scop recuperarea fizică şi încurajarea acestora. Reabilitarea militarilor răniţi în acţiuni militare este o datorie pentru noi, toţi, având în vedere sacrificiul acestora, care a fost făcut pentru România. Proiectul "Invictus games" reprezintă o ocazie deosebită pentru România, de a arăta că îşi respectă eroii cu adevărat şi de a-i promova, la nivelul societăţii, pe acei oameni care au dovedit spirit de luptă şi de sacrificiu. Având în vedere aceste considerente, Grupul PNL va vota acest proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule coleg. Dacă mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt alte intervenţii. Neavând amendamente, rămâne la votul final. Şi ultimul raport.