18 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (PL-x 249/2014). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 14 1 . Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii; PL-x 249/2014. Dacă dintre iniţiatori doreşte cineva? Domnule Buicu, vă rog, raportul Comisiei pentru sănătate.

Corneliu-Florin Buicu Mulţumesc, domnule preşedinte. Este vorba despre un raport înlocuitor. Am avut în vedere avizele favorabile de la Consiliul Legislativ şi de la Comisia juridică. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare, printre altele, modificarea titlului profesional pe care îl dobândesc absolvenţii Facultăţilor de Medicină Dentară. Comisia a adoptat raportul cu unanimitate de voturi. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, Comisia pentru sănătate şi familie propune plenului Camerei Deputaţilor, adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise. Mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Dezbateri generale. Domnul Vass Levente, UDMR. Vă rog.

Levente Vass Stimaţi colegi medici stomatologi, Bine aţi venit în rândul medicilor care, după anul 2009, iar vor putea folosi titlul de doctor medic, titlu neştiinţific! Această modificare legislativă a fost iniţiată de un deputat al ALDE - Felicitări! - în 2014. Şi, încă o dată, dacă îmi permiteţi, legat de săptămâna trecută, o să şi înmânez unui deputat al ALDE, altul decât cel care a iniţiat această modificare legislativă, un microdicţionar de medic-pacient, în limba română, în limba maghiară şi în limba romani. Mulţumesc mult.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă mai sunt intervenţii? Nu mai sunt. Avem 8 amendamente admise. La titlul legii dacă sunt intervenţii? La articolul unic, intervenţii? Nu. De la 3 la 8, intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Ultimul proiect are raport de respingere.