12 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea art.114 alin.(1) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi a art.55 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat (PL-x 624/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Mergem mai departe. 25. Proiectul de Lege pentru completarea art. 114 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi a art. 55 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat; PL-x 624/2018. Guvernul? Domnule secretar de stat? Guvernul? Vă rog. Şi apoi domnul Bejinariu, raportul Comisiei pentru apărare şi al Comisiei pentru muncă. Vă rog.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule secretar de stat. Îl invit pe domnul Bejinariu Eugen. Domnule deputat Bejinariu, vă rog schimbaţi amabilităţi după ce prezentaţi raportul. Raportul Comisiei pentru muncă şi al Comisiei pentru apărare.

Eugen Bejinariu Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost sesizate, prin adresa PL-x 624/2018, cu dezbaterea pe fond, în procedură obişnuită, a Proiectului de Lege pentru completarea art. 114 alin. (1) din Legea nr. 263/2010. La întocmirea prezentului raport comun, comisiile au avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ; avizul favorabil al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 22 octombrie 2018. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru eliminarea situaţiilor discriminatorii - cum a spus şi domnul secretar de stat. Face parte din categoria legilor organice, conform prevederilor art. 73 alin. (3) din Constituţia României, republicată. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei pentru apărare au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege în forma prezentată. La şedinţa Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din data de 6 noiembrie 2018, în urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege în forma prezentată. Camera Deputaţilor este Cameră decizională, potrivit prevederilor art. 75 din Constituţia României. În urma finalizării dezbaterilor, cele două comisii propun plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma prezentată. Mulţumesc.

Florin Iordache Domnul Victor Paul Dobre. Vă rog, domnule deputat. Din partea Grupului PNL.

Victor Paul Dobre Vă mulţumesc. Stimaţi colegi, Prin această măsură, statul român îşi arată preocuparea faţă de soarta urmaşilor acelor cadre militare care au dat dovadă de loialitate faţă de misiunea pe care şi-au ales-o, faţă de ţară, dar care au sfârşit tragic, pierzându-şi viaţa în timpul serviciului sau a unor misiuni şi operaţii în afara ţării. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va vota pentru adoptarea acestui proiect de lege, pentru că el elimină o nedreptate. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt alte intervenţii. Neavând amendamente, rămâne la votul final; are caracter organic.