10 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică (PL-x 567/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 17. Proiectul de Lege privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică; PL-x 567/2018; caracter ordinar; procedură de urgenţă. Doamna secretar de stat Caraman, vă rog.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Domnul Roman, vă rog, raport comun Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru muncă.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică. În conformitate cu prevederile art. 95 şi 115 din Regulament, Comisia pentru administraţie publică şi Comisia pentru muncă au fost sesizate cu dezbatere şi avizare pe fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege amintit. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat. Consiliul Legislativ avizează favorabil. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică, organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, cu activitate nepermanentă, care urmează să funcţioneze pe lângă Secretariatul General al Guvernului. Potrivit prevederilor art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, comisiile au examinat proiectul de lege în şedinţe separate. Comisia pentru administraţie publică, în 27 noiembrie; Comisia pentru muncă, în 20 noiembrie. La dezbaterile care au avut loc a participat şi doamna secretar de stat Sirma Caraman. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege amintit. În funcţie de obiectul şi conţinutul său, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Şi, pentru stenogramă, o să rog să se consemneze şi o eroare materială. În textul propus de comisie era 1 ianuarie 2019. Trebuie corectat cu 31 ianuarie 2019. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Avem 9 amendamente. La titlul legii? A, mă scuzaţi, vă rog, domnul Csoma Botond, Grupul UDMR.

Botond Csoma Stimaţi colegi, Este un proiect bine-venit. Avem nevoie de un asemenea Consiliu naţional. Eu sper că acest Consiliu naţional nu va deveni o simplă sinecură pentru anumite persoane şi se vor organiza cursuri foarte importante pentru cei care lucrează în administraţia publică locală. UDMR susţine acest proiect de lege.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Dacă sunt alte intervenţii? Nu. Avem 9 amendamente admise. La titlul legii. Intervenţii? Nu. De la 1 până la 8. Dacă sunt intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Am încheiat aici prima parte a şedinţei noastre. La ora 17,00 este şedinţa consacrată răspunsurilor la interpelări. Mulţumesc.