10 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr.566/2004 (PL-x 539/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 10 3 . Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004; PL-x 539/2018. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu doreşte. Iniţiatori de la toate grupurile parlamentare. Comisia pentru agricultură? Domnul preşedinte Stănescu. Avem raport din partea Comisiei pentru agricultură.

Alexandru Stănescu Da. Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004. Comisia pentru agricultură a fost sesizată în dezbatere pe fond cu Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, în unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu amendamentele admise redate în Anexa nr. 1 şi amendamentul respins redat în anexa nr. 2, care fac parte integrantă din prezentul raport. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Domnul Oros, vă rog, la dezbateri, din partea grupului.

Nechita-Adrian Oros Mulţumesc, domnule preşedinte. Acest proiect de lege era unul aşteptat de cei care activează în agricultură şi în industria alimentară. În opinia noastră, a Partidului Naţional Liberal, reuşeşte să încurajeze în mod real asocierea, prin facilităţile fiscale care sunt prevăzute, încurajează fermierii activi. Şi, de asemenea, speranţa noastră că se va reuşi o integrare, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, a activităţilor din agricultură şi din industria alimentară. Drept pentru care Partidul Naţional Liberal va vota pentru acest proiect de lege. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Botez, Grupul USR.

Mihai-Cătălin Botez Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Şi USR va susţine acest proiect. Aş vrea să mai adaug totuşi că... Cooperaţia o duce greu în România. Avem un sistem cooperatist care nu funcţionează, şi ar trebui încurajat. Ar trebui încurajat mai mult, şi la nivel guvernamental, şi la nivel de judeţ, ar trebui ca implicarea autorităţilor să fie mai consistentă pe acest subiect. Sper să mai vină şi alte măsuri în acest sens. Mulţumesc mult.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă mai sunt alte intervenţii, alte grupuri parlamentare? Nu. Avem 30 de amendamente admise, unul respins. La titlul legii. Intervenţii? Nu. Articolul unic. Intervenţii? Nu. De la 3 la 10. Intervenţii? Nu. De la 11 la 30. Dacă sunt intervenţii? Rămâne la votul final.