10 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local (PL-x 520/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 10. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local; caracter organic; PL-x 520/2018. Dacă dintre colegii iniţiatori doreşte cineva? Nu. În aceste condiţii, îl invit pe domnul preşedinte al Comisiei pentru administraţie. Domnule Roman, vă rog. Raport comun - Comisia pentru administraţie şi Comisia juridică.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia juridică şi Comisia pentru administraţie au fost sesizate cu PL-x 520/2018 din 10 octombrie 2018, cu dezbaterea în fond a proiectului menţionat. Senatul a adoptat. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Am ţinut cont de: avizul favorabil al Consiliului Legislativ, avizul favorabil al Comisiei pentru agricultură, avizul favorabil al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, punctul de vedere favorabil al Guvernului, cu observaţii şi o propunere. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010, în sensul declarării ca lucrări de utilitate publică, a lucrărilor de interes naţional pentru realizarea infrastructurii destinate depozitării definitive, în siguranţă, a deşeurilor radioactive şi a combustibilului nuclear uzat, rezultate din funcţionarea şi dezafectarea instalaţiilor nucleare şi radiologice existente pe teritoriul naţional. Comisia pentru administraţie a examinat proiectul de lege în 30 octombrie 2018. Comisia juridică a examinat proiectul în 13 noiembrie 2018. În urma examinării iniţiativei legislative şi a opiniilor exprimate de membrii comisiilor, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea proiectului de lege amintit, cu amendamentele admise prezentate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Avem 5 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. Până la poziţia 5 dacă sunt intervenţii? Nu. Rămâne la votul final; caracter organic.